Nem bírtuk el a sok hiányzót, otthon kaptunk ki a Karcagtól

NB III, ÉSZAKKELETI CSOPORT, 26. FORDULÓ

FC HATVAN–KARCAGI SE
0–1 (0–0)
Hatvan, Népkerti Sporttelep, 300 néző. Vezette: Drabon N. (Csákó P., Bán K.)
HATVAN: Menczeles – Tarjáni (Vince A., 64.), Fekete K., Szabó Sz., Nagy Zs., Dinka – Bodnár A., Mundi, Czibolya, Fellner (Kapitány, 88.) – Burzi A. Vezetőedző: Zoran Spisljak
KARCAG: Fedinisinec – Nikics, Győri Á., Székely D. (Karmacsi, 81.), Csala, Maruscsák, Csiki N., Andrics (Erdei, 88.), Constantinescu, Vona (Kristóf, a szünetben), Caba. Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerző: Győri Á. (66.)

A Hatvanban ismerős vendégként viszontlátott Varga Attila által trenírozott Karcag ellen három vereség után igyekeztünk javítani, s pontot szerezni. Ez nem ígérkezett könnyűnek, mivel keretünkből Karácsony Dávid, Takács Bence, Benkó Dominik, Kitl Krisztián, Sárossy Dániel, Kanálos Péter és Panyi Attila sem léphetett pályára ilyen-okok (sérülés, betegség, eltiltás) miatt.

Az első félidő lüktető játékot hozott, mindkét csapatnak voltak lehetőségei. Az első kettő gólhelyzet a mieink előtt adódott, a 7. percben Fellner baloldali lövése a rövid felső sarok mellett szállt el, majd a 15. percben Burzi lépett ki ziccerben, de lövését a kapus lábbal védte! Két perccel később veszélyeztettek a vendégek, Székely lapos lövését fogta Menczeles, majd a 22. percben Maruscsák 21 méteres, lapos szabadrúgását a jobb sarokból „szedte ki” bravúrral kapusunk! A játékrész végén aztán Győri lapos passza után Székely lőtt távolról, centikkel a jobb sarok mellé.

A szünet után sajnos a Karcag egyre inkább átvette a játék irányítását. A 60. percben újabb Menczeles-bravúrra volt szükségünk, ekkor egy jobboldali beadás után Constantinescu fejesét ütötte ki a jobb sarokból kapusunk. Azonban hat perccel később már ő sem segíthetett: egy jobboldali szöglet után nem tudtak tisztázni védőink, Győri Ábel pedig az öt és felesről a jobb sarokba lőtt. A hajrában mindent megtettünk az egyenlítésért, a 78. percben egy jobboldali szabadrúgásra középen szépen emelkedett fel Burzi, de a bal sarok mellé fejelt, végül a 83. percben Bodnár Attila lapos, 23 méteres lövését szögletre tenyerelte a karcagi kapus.

A paprikás hangulatú, tíz sárgát hozó találkozón végül pont nélkül maradtunk, de mivel a Tiszafüred sem nyert, együttesünk 27 ponttal továbbra is bennmaradó helyen (13.) várhatja a bajnokság hajráját. Folytatás vasárnap 17 órától az Salgótarjáni BTC vendégeként.

Zoran Spisljak: „Iszonyatosan nehéz szituációban kezdtük ezt a meccset, mivel sok sérült, illetve eltiltott játékost kellett nélkülöznünk. Ettől függetlenül már a meccs elején kialakítottunk két nagy ziccert, de sajnos ezeket nem használtuk ki. Ezután a Karcag fölénk nőtt, nyomás alá helyezett bennünket, de szervezetten, s agresszívan védekeztünk, azonban egy rögzített szituáció után nem sikerült az öt és felesnél felszabadítani, s a vendégek betaláltak, amivel el is vitték a három pontot. A hozzáállással, a mentalitással és az akarattal teljes mertekben elégedettnek kell lennünk, s örülünk, hogy a távolság a mögöttünk állókhoz képest nem sokat változott. Van hátra még meccs, ahol meg kell szereznünk a bennmaradáshoz és az NB III-as tagsághoz szükséges „vízumot”.”

Varga Attila: „Meglepő volt, hogy ezen a mérkőzésen a 66. percig nem vezettünk, hiszen a mi akaratunk érvényesült, kreatívabbak voltunk. Az eredménnyel elégedett vagyok, de ennyi helyzetből több góllal kellett volna nyernünk. Örülök, hogy a játékosok hozzáállása kifogástalan volt.”

Jók: Menczeles, Szabó Sz., Nagy Zs., Fekete K., Burzi A. ill. az egész csapat