Pont nélkül maradtunk a vármegyei rangadón

NB III, ÉSZAKKELETI CSOPORT, 23. FORDULÓ

EGER SE–FC HATVAN
1–0 (0–0)
Eger, 150 néző. Vezette: Muhari G. (Deme R., Vargha T.)
EGER: Bukrán – Balázs P., Juhász G., Nagy Á. – Oláh B., Zvara, Géringer T., Farkas G. (Gyurkó, 72.), Almomani – Sós M., Gíber (Nagy-Kolozsvári, 84.)
Vezetőedző: Lázok János
HATVAN: Menczeles I. – Tarjáni, Nagy Zs., Szabó Sz., Takács B. (Czibolya, a szünetben), Sárossy – Karácsony (Kapitány, 90.) – Benkó (Mundi, 73.), Bodnár A. (Burzi, 63.), Dinka – Kanálos (Fellner, 73.).
Vezetőedző: Zoran Spisljak
Gólszerző: Oláh B. (82.)
Kiállítva: Benkó és Kitl (mindkettő a 87. percben)
Jók: Géringer, Oláh B., Juhász G., Balázs P., ill. Benkó, Karácsony, Sárossy

Két remek győzelem, a Putnok és a Cigánd elleni siker után újabb jelentős erőpróba várt csapatunkra, hiszen a Heves megyei rangadón az Eger otthonában léptünk pályára.

Az eseménytelen első félidőben a kapuk elvétve forogtak a veszélyben; bár inkább a hazaiak kezdeményeztek, de egy-két hatvani kontrában is volt veszély – a 28. percben egy labdaszerzés utáni jobboldali beadást a hosszún érkező Kanálos fejelt fölé.

A szünet után nem sokkal egy jó beadás után Gíber Attila fejelt a lécre, majd Kanálos Péter révén a mieink is vezetést szerezhettek volna: támadónk elhúzott a bal oldalon, lefutotta védőjét, majd éles szögből kapura lőtt, de Bukrán bravúrral védte a lövést. A 70. percben aztán Kanálos beadását Benkó fejelte nagy helyzetben, közelről, de éles szögből mellé. Ez a két kihagyott helyzet aztán sajnos megbosszulta magát, hiszen a 82. percben Oláh Balázs lépett ki ügyesen védőink között, majd 15 méterről laposan a vetődő Menczeles Iván mellett a jobb sarokba lőtt.

A hajrában a már lecserélt Benkó Dominik és a szintén a kispadon helyet foglaló Kitl Krisztián hevesen reklamált egy szituáció után, de ezt a játékvezető nem tolerálta, mindkét játékosunkat piros lappal büntette. A lefújás előtt még Burzi Alexnek volt lehetősége az egyenlítésre, de lövését kiütötte a kapus, így pont nélkül maradtunk Egerben.

Folytatás április 14-én, 16 órakor, hazai pályán a DVSC II ellen.

LÁZOK JÁNOS: – Nagyon örülök a sikernek, mert a közelmúltban nem azt az arcunkat mutattuk, amit elvártam a fiúktól. Öröm volt látni a csapatot, a két együttes játéka között óriási volt a különbség. Remélem, ettől a sikertől visszajön az önbizalmunk. Megyünk tovább, s remélem, ismét jön egy győzelmi széria. Azért lettem edző, hogy ilyen focit lássak a csapatomtól, mint amit ma mutattunk!

ZORAN SPISLJAK: – Azt kaptuk, amire számítottunk. Sajnálom, hogy nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, mint amit az előző két meccsen, ezúttal az erényeinket nem sikerült megmutatni. Több játékos nem hozta azt, ami elvárható lenne tőle. A második félidőben az Eger nyomás alá helyezett minket, s gólt szerzett, míg mi null-nullnál elhibáztuk a ziccert. Gratulálok az Egernek!