Jobban alkalmazkodott a körülményekhez a Pénzügyőr, s 3–1-re nyert

NB III, KELETI CSOPORT, 22. FORDULÓ

PÉNZÜGYŐR SE – FC HATVAN
3–1 (1–1)

Budapest, NAV Pasaréti úti sporttelep, 100 néző. Vezette: Büki Gábor (Imrő, Molnár A.)

PÉNZÜGYŐR: Steer – Kiss D. (Bene M., 62.), Labát, Balázs B., Tóth K. – Stoiacovici, Karacs R. – Varga Ö. (Megyeri, 62.), Popovics (Bartos, 62.), Bíró Á. (Pusztai, 83.) – Urbin M. (Bogdán, 69.). Vezetőedző: Lászka Balázs

FC HATVAN: Cellár –Tarjáni, Barthel, Karácsony, Tarnóczi – Szabó R. (Laczik, 55.), Kitl K., Panyi (Zsoldos, 77.), Dinka (Bárkányi, 72.) – Czibolya (Soós D., 55.) – Sármány. Vezetőedző: Zoran Spisljak

GÓLSZERZŐ: Bíró Á. (38., 77.), Tóth K. (54.), ill. Tarnóczi (34.)

Az Eger elleni győzelem után Budapesten, a Pénzügyőr otthonában igyekezett gyűjteni pontjai számát az FC Hatvan. Az ellenfélnél ismerőst köszönhettünk, hiszen a pasarétiek kezdőcsapatában kapott helyet a télen klubunktól a Pénzügyőrhöz igazoló középső védő, Labát Krisztofer.

A mérkőzés előtt jégeső öntötte el a pasaréti sporttelepet, sőt, a szakadó eső az első félidő szinte egészében meghatározta a játékot. A sárossá, csúszóssá váló talajon nehéz volt folyamatos játékot kialakítani, ennek ellenére a hazaiak ezt megpróbálták és komoly helyzeteik jelezték, hogy ez sikerül is nekik. A 6. percben Urbin a védőink gyűrűjében a rövid sarok mellé lőtt, majd a 21. percben Bíró Ákos éles szögből leadott lövését bravúrral ütötté ki Cellár. Kapusunk kilenc perccel később is parádézott, Bíró Ákos beadása után Urbin fejesét hatalmas bravúrral ütötte ki! A 34. percben az első komoly lövésünkből megszereztük a vezetést, Tarnóczi Roland 24 méterről bombázott a bal felső sarokba (1–1)! Sajnos nem sokáig örülhettünk, három perccel később Popovics lövését még védte Cellár, de a kipattanó Bíró Ákos elé került, aki az üresen maradt jobb sarokba fejelt (1–1). A következő Bíró–Cellár párbajt viszont kapusunk nyerte, az egyedül kiugró és 100 %-os ziccerben lévő támadó lábáról Cellár „leszedte” a labdát!
Sajnos a szünet után sem változott a játék képe – a pasarétiek domináltak és ez újabb gólokban is megmutatkozott. Az 54. percben egy jobboldali szögletet Tóth Keve berobbanva fejelt a bal alsó sarokba (2–1), majd a 77. percben Bíró Ákos lövése megpattant Barthelen, így a labda a tehetetlen Cellár mellett a bal alsóba hullott (3–1). A 80. percben Karácsony 20 méteres szabadrúgása centikkel ment el a jobb alsó sarok mellett, de ezzel el is lőttük a puskaporunkat.

Nem sikerült tehát pontot szereznünk a Pénzügyőr otthonában, de vasárnap 14 órától itt a lehetőség a javításra, amikor hazai pályán a Tiszaújváros együttesét fogadjuk.

Lászka Balázs: „Kilenc nyeretlen bajnoki után a legfontosabb a három pont megszerzése volt. Külön öröm, hogy a nehéz talajon, vagyis sáros pályán kreatív játékkal tudtunk kirukkolni, s nyerni. Még magabiztosabb lehetett volna sikerünk, ha kihasználjuk a további helyzeteinket, de így is elégedett vagyok a játékkal. Az offenzív futball meghozta a gyümölcsét.”

Zoran Spisljak: „A Pénzügyőr megérdemelten győzött. Nehéz volt minőségi futballt játszani ezen a nehéz talajon, sajnos a kis passzokra épülő játékunkat nem tudtunk kamatoztatni. Azonban nem a pálya állapotában kell a vereség okait keresni, hiszen több olyan szituáció volt, amelyet jobban meg kellett volna oldanunk. A szünet után éppen azelőtt kaptuk a gólokat, mielőtt belenyúltunk volna a meccsbe. Tovább kell építkeznünk!”

Jók: Bíró Á., Labát, Balázs B., Tóth K., Karacs R., Stoiacovici, ill. Cellár, Tarnóczi.