Győztes góllal mutatkozott be új támadónk, Soós Dávid – siker a megyei rangadón!

NB III, KELETI CSOPORT, 21. FORDULÓ

FC HATVAN–EGER SE 1–0 (0–0)
Hatvan, 300 néző. Vezette: Újhelyi T. (Balla L., Elek B.)
HATVAN: Cellár – Tarjáni, Bárkányi, Karácsony, Tarnóczi – Szabó R. (Laczik, 52.), Kitl K., Panyi, Dinka (Fellner, 86.) – Czibolya (Soós D., 52.) – Sármány (Sipos J., 89). Vezetőedző: Zoran Spisljak
EGER: Szalay A. – Burger, Papp K. (Juhász G., 64.), Fényes, Farkas G. – Tóth L. (Dobler, 81.), Kispál (Berki P., 72.), Csutora (Hegedűs D., a szünetben), Jónyer (Ablonczy, 64.) – Kovács D., Simon A. Vezetőedző: Céró Bálint
Gólszerző: Soós D. (63.)
JÓK: az egész csapat, ill. Fényes.

A törökországi földrengés áldozatainak emlékére egyperces gyászszünettel kezdődött a megyei rangadó.

Keményen kezdte mindkét csapat a mérkőzést, a játék küzdő jellege dominált már az első percektől kezdve. A mieink első nagy helyzete Panyi Attila nevéhez fűződött, aki Szabó Roland baloldali szögletét fejelte a kapu fölé. A túloldalon Kovács Dávid veszélyeztetett két alkalommal is, az egri támadó lövését és fejesét is remekül védte Cellár! A 30. percben Dinka kényszerítőzött Sármánnyal, a visszakapott labdát pedig éles szögből kapura lőtte, Szalay viszont bravúrral védett.

A szünet után nem sokkal Zoran Spisljak vezetőedző kettős cserére szánta el magát, amely igazán nyerőnek bizonyult. A 60. percben az egyik újonc, az télen az Újpesttől érkező Laczik Levente szerzett remekül labdát a félpályánál, megiramodott, majd a 16-oson belülre érve kapura lőtt, de Szalay lábbal hárította lövését. Három perccel később aztán egy baloldali beadásra középen másik újoncunk, Soós Dávid érkezett és remek mozdulattal, öt méterről a rövid felsőbe fejelt (1–0)! A hátralévő időben tovább növelhettük volna előnyünket – egy alkalommal Sármány ziccerét Szalay hárította –, de már nem céloztunk pontosan, így maradt az 1–0-s siker!

A mieink tehát oda-vissza legyőzték a megyei rivális Egert, hiszen az őszi szezonban, idegenben 5–0-s győzelmet arattunk. A sikernek köszönhetően feljöttünk a táblázat 10. helyére. Folytatás vasárnap 14 órától a Pénzügyőr vendégeként.

ZORAN SPISLJAK: – Ezúttal egy gól is elég volt a három pont megszerzéséhez. Mind az első, mind a második félidőben voltak lehetőségeink a gólszerzésre és több találatot is szerezhettünk volna. Zártan, szigorúan védekeztünk, az ellenfélnek alig volt lehetősége a kilencven perc alatt. A csapat minden poszton maximumot nyújtott.

CÉRÓ BÁLINT: – A Hatvan teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet, a mi játékunk nem érte el a kívánt minőséget. Az első füves mozgásunk volt, rengeteg volt a technikai hiba, de nem akarok kifogásokat keresni, mert ennél sokkal jobban kell játszani. A felkészülési meccsek alapján úgy gondoltam, játékminőségben sokat fogunk előrelépni, de ez ma nem valósult meg. A jövő héten ennek okait kielemezzük.