Vármegyei El Clasico

Vasárnap 14:00-tól az Eger SE csapatát fogadjuk. Ősszel az Eger otthonában 5-0 győzelmet arattunk.

A szurkolók a felkészülési eredmények láttán nem tűntek boldognak viszont az alapozás fontos állomása a megfelelő taktika és csapategység kialakítása, mely olykor áldozatokkal jár.

Zoran Spisljak vezetőedző és Szabó Roland is nyilatkozott honlapunknak:

Z.S.: “Mostmár elértük azt a fázist, hogy a hétközi edzésmunkát “kihegyezzük” a tétmérkőzés(ek)re. Tudjuk, hogy az Eger nem fog idejönni olyan felfogással, hogy ez a meccs már eldőlt a kezdő sípszó előtt és ezért nekünk nagyon ébren és felkészülten kell pályára lépni. A csapatunk nagyon jó állapotban van és lehet érezni, hogy alig várják a meccset, igaz hogy ez még nem elég ahhoz, hogy 3 pontot be tudjunk gyűjteni. Nagyon nagy energiákat kell mozgósítani a vasárnapi meccsen, hogy a mi akaratunk érvényesüljön. Mindenféleképpen egy izgalmas meccset szeretnénk játszani, amely egyben kellőképpen szórakoztatja majd a várhatóan nagy számban kilátogató szimpatizánsokat.”

Sz.R.: “ Hosszú és fárasztó felkészülésen vagyunk túl, melynek végén már mindenki izgatottan várja az első bajnoki mérkőzést, ami ráadásul egyből egy megyei rangadó. Ősszel magabiztos győzelmet arattunk Egerben, de mindkét csapatnál voltak változások a téli szezon alatt, így abból a mérkőzésből nem szabad kiindulni.
Hazai pályán a saját játékunkat szeretnénk játszani, folyamatosan nyomás alatt tartani és hibára kényszeríteni a vendégeket. Mindkét csapat nagy hangsúlyt fektet a védekezésre, ezért nem számítok sok gólos mérkőzésre, azonban hazai környezetben csakis a győzelem az elfogadható eredmény.”