Gabala Krisztián: kontroll nélküli mérkőzések

-Fontos és önbizalom növelő győzelmet arattunk egyik közvetlen riválisunk ellen a hétvégén. Mérkőzés előtt már bizakodva nyilatkoztál a csapatot illetően. Várható volt a győzelem?
– Várhatónak nem mondható, de bizakodva néztem a mérkőzés elé, mert végre volt kispadunk és a heti munka is bizakodásra adott okot.

– Ács újból megsérült, mit lehet tudni a sérültjeink állapotáról?
– A hatvani futball számára fontos személyek nem állnak rendelkezésemre, gondolok itt Czibolyára vagy Ádámra, de a játékot illetően kellő türelemmel kell lennünk például a hosszú sérülés után visszatérő Sárközire. Czibolya már a rehabilitációját végzi, Ács félépítését sokkal körültekintőbben kell végeznünk, míg Szabolcs az egyik legfontosabb játékosa, személyisége a jelenlegi csapatnak.

– A csapat talán kicsit felszabadul a nyomás alól, mi várható a héten?
– Nem járok messze az igazságtól, amikor azt mondom, hogy talán a bajnokság egyik legnehezebb mérkőzése vár ránk. Kezdem azzal, hogy idegenbeli mérlegünk még optimális esetben sem irigylésre méltó. Továbbá mindkét csapat számára fontos a három pont és ellenfelünk az első osztály szünete miatt a lehető legerősebb csapattal állhat ki ellenünk. És nem mehetünk el a mindennapjainkat befolyásoló pandémia mellett sem. Sajnos két játékosunk jelezte már, érintettségét fertőzött hozzátartozó kapcsán, így ők karanténra lettek utalva pedig még csak kedd van. Nem is merek belegondolni mi van ha….

– Jól tudom, hogy harmadik vonalban nem kötelező a tesztelés?
– Igen jól. Persze minden óvintézkedést megteszünk, de tudjuk, hogy még a tesztek sem megbízhatóak. Épp ezért számomra érthetetlen döntés, amikor komoly értéket képviselő, első osztályú játékosok kontrollálatlan mérkőzéseken lépnek pályára.

– Még a halasztás is szóba jöhet?
– Persze, de csak utolsó megoldásként gondolunk rá. Vannak tehetséges ifistáink akik …, szóval mi játszani szeretnénk.

– Akkor csak pozitívan vagy inkább negatívan, hajrá Hatvan!