Edzőváltás felnőtt csapatunknál

Gulyás Gábor távozott felnőtt csapatunktól helyét Gabala Krisztián veszi át. Korábbi egyesületétől – BVSC-Zugló – október 31-én közös megegyezéssel szerződést bontott.

Honlapunknak válaszolt néhány kérdésre:

– A mai nappal vált hivatalossá a kinevezésed, tekinthető ez számodra születésnapi ajándéknak?
– Nem gondolom, hogy ajándék. Remélem, hogy az lesz, jelen pillanatban egy kihívás. Így is állok a feladat elé. Egyértelműen olyan tényezők vezéreltek a döntéshozatalban amikor sokáig körültekintően, átgondoltan léptem bele a feladatba, hogy a kihívás oldala nagyon kecsegtető volt számomra.

– Előző egyesületednél a BVSC-Zuglónál összességében az ott eltöltött időszakban tekintélyt parancsoló eredménysort tudhatsz magadénak. Mit gondolsz, mennyire menthető át ez a forma hozzánk?
– Talán a BVSC előtti időszakra tudnék fókuszálni amikor Csepelen nagyon hosszú és szép éveket töltöttem el. Talán hét éven keresztül úgymond bent tartottuk folyamatosan még a szűkítések ellenére is az NB III-ban a Csepelt. Hasonló feladatként élem meg ezt a dolgot. Azt gondolom vissza kell nyúlni azokhoz a filozófiákhoz amit akkor képviseltem a csapataimmal és hasonló játékstílusban kell elérni a célokat.

– Mennyire ismerted korábbról a játékoskeretünket, mit gondolsz mennyire lesz nehéz megvalósítani a kitűzött célt, a bennmaradást?
– A keretet illetően ellenfélként voltam képben, értelemszerűen készültünk minden egyes ellenfélből, így a Hatvanból is. Nagy vonalakban, az úgymond értékesebb, meghatározóbb játékosokkal tisztában voltam, a játékfilozófiával is, amit gondolom az edző alakított ki. Egy alapot tudtam a csapatról, a klubról nagyon keveset, azzal most ismerkedek. Felelőtlenséget nem szeretnék ígérni, azért jöttem, hogy megpróbáljuk megteremteni annak a lehetőségét, hogy a csapat NB III-as legyen. Az én csapataim még nem estek ki NB III-ból, ha ezt ugyan úgy a jövőben is megoldjuk akkor a Hatvan sem fog kiesni.

– Milyen stábbal fogsz együtt dolgozni?
– Jól bevált stábot tudhatok magam mögött és köszönöm az Elnök Úrnak, Hatvannak, hogy nem csak én érkezhetek a klubhoz. El tudtam hozni magammal a pályaedzőmet, aki már tíz éve velem dolgozik – Ő Szabó Zoltán. Hoztam egy videóelemző fiút, akit a BVSC-ben mi találtunk, mi hoztuk bele a futball világába. Nagyon tehetséges fiatalemberről beszélek – Ő Móra Tamás. És néhány alkalommal be fog segíteni egy fizioterapeuta, erőnléti edző – Ő Dudás János. Úgy tudom egy nagyon felkészült masszőr van a háttérben és szükség lesz egy kapusedzőre is. Meglátjuk ezt a pozíciót ki tölti majd be, de lényegében ez a stáb kellően elég ahhoz, hogy rövidtávon megoldja a feladatot.

Fotó: Nagy-Dobos Eszter