Megérdemelt siker

Az NB III. Keleti csoportja 13. fordulójának mérkőzésén:
FC Hatvan – Gyöngyösi AK-Mátra-Beton
4–0 (1–0)

HATVAN: Halasi Á. – Purzsa M., Bárkányi A., Labát K., Karácsony D. (Kitl K., 89.) – Sárközi Sz. (Lukács Zs., 59.), Mundi Z. (Fellner K., 89.), Virág Á., Gál M. – Czibolya G., Szabó R. (Simon M., 59.). Edző: Gulyás Gábor.

GYAK: Szalay A. – Tarnai D., Bartha B., Gohér G., Földi M. – Gaal M. (Gazdag B., 70.), Eichenvalder R. (Májer P., 70.), Csillik K. (Márkus M., 70.), Bartusz D. –Pölöskei P., Molnár M. Edző: Simon Antal.

A GÓLOK TÖRTÉNETE
10. perc: Purzsa Máté jobb oldali lapos beadását Mundi Zoltán 15 méterről lőtte a meglepett kapus mellett a bal alsó sarokba, 1–0.
55. perc: Karácsony Dávid 18 méteres jobbról elvégzett lapos szabadrúgása után úgy tűnt, hogy a labda Szalay Alex kapus zsákmánya lesz, de meglepetésre kipattant róla a játékszer, a lesipuskás Gál Márk pedig a hálóba passzolt, 2–0.
88. perc: Simon Mátyás ívelt át balról a jobb oldalon érkező Mundihoz, aki egy levétel után tolt egyet a labdán, majd szép mozdulattal a hosszú sarokba bombázott, 3–0.
94. perc: Lukács Zsombor adott be jobb oldalról, a középen érkező Simon 14 méterről lőtt kapura, a kavarodásban pedig Fellner Krisztofer sarkáról a jobb alsó sarokba pattant a labda, 4–0.

Bartusz Dániel lesgóljával kezdődött a megyei rangadó, a túloldalon azonban Mundi nem hibázott, okos góljával szerzett vezetést a Hatvan. A lüktető játékot hozó első félidő végén Mundi hasonló szituációban megduplázhatta volna a hatvani előnyt, de lövése centikkel mellé ment. A szünet után Eichenvalder Róbert próbálkozását nagy bravúrral hárította Halasi Ádám, ezután a gyöngyösi gondokat Szalay Alex kapus nagy hibája szaporította. A nagy iram a második félidő végéig kitartott, a Hatvan növelhette volna az előnyét, de a Gyöngyösnek is megvoltak a szépítésre az esélyei – végül az előbbi következett be, így a sokáig izgalmas megyei rangadón végül fölényes győzelemmel tartotta otthon a fontos három pontot a Zagyva-parti csapat.

JÓK: Mundi Z. (mezőny legjobbja), Halasi Á., Virág Á., Gál M., Karácsony D., Simon M., ill. Bartha B., Tarnai D., Molnár M.

GULYÁS GÁBOR: “Nagyon fontos sikert arattunk, tudtuk, hogy győzelmi kényszerben vagyunk. Mindkét félidőben voltak olyan periódusok, amikor azt a játékot produkáltuk, amelyet várok. Pozitívum, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a mérkőzést és az is kiderült, hogy a sérülés után visszatérő játékosok tudnak segíteni a csapatnak.”

SIMON ANTAL: “Két hasonló erősségű csapat meccsén a Hatvan jó százalékban használta ki a lehetőségeit. A második kapott gól nem volt benne a meccsben, abból már nem tudtunk felállni. A múlt héten megingott bokszolót most megint eltalálták, de ebből is fel kell állnunk.”