A lányok Hatvanba hozták az ország legjobb csapatát

1991-ben – akkor is Magyar Kupa-mérkőzésen – járt legutóbb Hatvanban, a Népkert Sporttelepen a Ferencváros! Ahhoz, hogy ez mennyire régen volt, adalék: női csapatunk kezdőtizenegyéből, amely a ma délután, 17 órakor kezdődő mérkőzésen farkasszemet néz majd az ország legerősebb csapatával, még senki nem élt, amikor Nyilasi Tiborék nálunk jártak…

Talán ez is a legfontosabb számunkra a mai meccs kapcsán: a rohamléptekkel fejlődő hatvani női futball rövid idő alatt is lett olyan erős, hogy a legeslegszűkebb elittel találkozzon.

Nem ingyen adták a lehetőséget. Újonc csapattal, olyan gárdával, amelyből Ónodi Vanesszán kívül igazából senki sem szerepelt az előző szezonban nagypályás NB-s bajnokságban, két ellenfelet is magabiztos, gólerős játékkal sikerült legyőzni ahhoz, hogy a Női Magyar Kupa 3. fordulójában már az élvonal, a Simple Liga valamely csapatát kapjuk. Hogy ez épp a Kupa legutóbbi öt kiírásának győztese, az UEFA Női Bajnokok Ligájára készülő Ferencváros lett? A lehető legjobb!
A sportember azért sportember, hogy minden meccsét meg akarja nyerni. Még akkor is, ha Muhammad Alival, vagy Mike Tysonnal bokszol. A mi lányaink is úgy fognak ma pályára lépni, hogy tudásuk legjavát adják – azután, meglátjuk, ez mire lesz elég. De, ők ma itt csak nyerhetnek.
Ha egy héttel ezelőtt, a Fradi bázisára igyekvő, az NB I-be jutást célzó Soroksár SC elleni meccs előtt úgy gondoltuk, a lányok még soha nem kaptam ilyen nehéz feladatot, ez most hatványozottan igaz.

A Ferencvárost profi szerződéssel rendelkező, életük „főtevékenységeként”, futballozó játékosok alkotják. Dörnyei Balázs keretébe hét légiós tartozik (a kapus, az amerikai Chandra Bednar, a bosnyák Melisa Hasanbegovic, az észt Inna Zlidnis, az amerikai profiligában is szerepelt Elizabeth Brandon, a szlovén Lara Ivanusa, a kanadai-jamaikai Tiffany Cameron, és a portugál Vanessa Marques), de a magyarok „sem piskóták”: a kiemelkedő játékintelligenciájú, és gólérzékenységű Vágó Fanny, az itthon kétszer is a bajnokság legjobbjává választott Fenyvesi Evelin, válogatottban tinédzser kora óta alapembernek számító Mosdóczi Evelin, a nyáron Szombathelyről érkezett, szintén válogatott Siklér Kinga, a két tizenéves, de már A-válogatott Pusztai Sára, valamint Papp Luca – nem megfeledkezve a fiatalokról, Róth Rebekáról, Czellér Dorkáról, Nagy Virágról, Nagy Viktóriáról és a még csak 16 éves Németh Diáról sem.

Bombaerős csapat, amely ellen csak nagy szívvel és koncentrációval vehetjük fel a kesztyűt. A lányokat ismerve, ezzel nem is lehet baj, még úgy sem, hogy két „bástyánk”, Franka Niki és Dósa Niki nem lehet majd ott a pályán.
A többiek, ma koraeste értük is játszanak. Meg persze a hatvani női futballért, a klubért, a városért.
Az ő érdemük, hogy megtehetik.

Roza László: “Nagyon várjuk a mérkőzést. Szerintem minden csapat és játékos álma, hogy Magyarország top klubjával játszhat tétmérkőzést. Ezt nem lehet úgy tekinteni mint egy sima bajnoki mérkőzést. Az egész hét arról szólt, hogy begyakoroltuk azokat a taktikai elemeket, amellyel meg tudjuk nehezíteni ellenfelünk játékát. Maradva a realitás talaján azt várom a holnapi mérkőzéstől, hogy tartásban, fegyelmezett játékban azt hozzák, mint a múlt heti mérkőzésen. A PCR teszteken mindenki negatív lett. Franka Niki sajnos nem áll majd a rendelkezésemre valamint a Dósa Nikit aki a védelem tengelye, katonai szolgálat miatt nélkülöznöm kell. A két hiányzó vezéregyéniséget tudjuk majd pótolni.
Nagyon sok nézőt várunk szeretettel. Készülünk meglepetésekkel a nézők-szurkolók számára, de ez holnap a mérkőzés kezdetéig maradjon titok.”