Lassan két hete működik az FC Hatvan Játéktér programja

Lassan két hete már, hogy a koronavírus-járvány miatt leálltak a különböző bajnokságok és felfüggesztésre kerültek a Népkerti Sporttelepen az edzések is. Az FC Hatvan szakmai és technikai stábja gyorsan reagált az eseményekre: Nagy Ádám sportmenedzser és Nagy-Dobos Eszter marketingvezető Roza László, Nagy Gábor edzőkkel, illetve dr Dénes Andrással karöltve kidolgozta a FC Hatvan Játéktér programját az utánpótlás-csapatok számára. A részletekről Nagy Ádám és Nagy Gábor beszélt honlapunknak.

„Közös szellemi termékünk ez, amely egy új platformot jelent a klubban futballozó edzőknek és gyerekeknek – ecsetelte Nagy Ádám. – Alapvetően minden korosztályos együttesünknek volt – és van is – egy saját Facebook-csoportja, amelyben a csapatok edzői osztják meg labdarúgóikkal a „karantén” alatt elvégzendő feladatokat. Nos, emellé készült el a Játéktér nevű program – szintén a közösségi oldalon –, amely további különböző feladatokat tartalmaz a játékosok számára. Adminisztrátorként Nagy-Dobos Eszter felel érte, míg Dénes András az anyagokat tölti fel a felületre. Azt tapasztaljuk, hogy a csoportok aktívak és 70-80 %-ban végrehajtják az itt kapott feladatokat is. Emellett terveztük egy e-sport bajnokság megszervezését is, de végül ezt a megvalósítást övező nehézségek miatt elvetettük.”

U17-es fiú csapatunk edzője, Nagy Gábor hozzátette, hogy a Játéktér programban háromféle felületeken osztják ki a feladatokat az ifjú labdarúgóknak.

„Én a szakmai-elméleti feladatokért, Roza László edzőkollégám a gyakorlati tevékenységekért, míg a labdarúgással kapcsolatos sporttörténeti feladványokért dr Dénes András felel – tehát mi hárman dolgozzuk ki a feladatokat. A gyakorlati résznél elsősorban játékügyességi feladatok jöhetnek szóba, igaz, ezeket a jelen helyzetben a fiatalok vagy otthon a lakásban, vagy a kertben tudják végrehajtani. Emellett nekünk, edzőknek is van egy új, saját Messenger-csoportunk, amelyen kommunikálunk egymással és megvitatjuk a Játéktér képzés közben felmerülő kérdéseket.”

Az új program tehát sikeres, és a kényszerű leállás alatt is biztosítja utánpótlás-játékosaink számára a formában tartást.