Bízzunk benne, hogy hamar túl leszünk rajta” – interjú Simon Mátyással

Több mint fél év kihagyás után visszatért a pályára a legutóbbi, március 14-i, DEAC elleni NB III-as bajnoki mérkőzésen az FC Hatvan támadója, Simon Mátyás. A 29 éves csatár honlapunknak mesélt visszatéréséről, a meccs óta tartó kényszerszünetről és arról, hogy hogyan tartja formában magát.

– Hogy telik a kényszerszünet, a kényszerpihenő?
– Mozgalmasan, annak ellenére, hogy a bajnokság es az edzések is szünetelnek. Munkámból adódóan rengeteg a teendő, emellett egyéni edzéstervet is kaptunk, hogy erőnlétünket szinten tudjuk tartani, így bizton állítom, hogy ebben az igencsak embert próbáló időszakban nem unatkozom.

– Hogy megy a feladatok otthoni teljesítése?
– Nem okoz nehézséget, mivel alapesetben is sokat mozgok, így ha nem kaptunk volna feladatokat, akkor sem ülnék otthon. Természetesen szívesebben végezném labdával a terhelést a száraz futás helyett, de sajnos ez az időszak most nem a kívánságok teljesítéséről szól. Bízzunk benne, hogy hamar túl leszünk rajta.

– Hosszú sérülésedből felépülve a DEAC elleni, legutóbbi bajnoki meccsen bő fél év után ismét játszottál. Milyen volt a visszatérésed, hogy érezted magad a debreceniek ellen a pályán?
– Ambivalens érzéseim vannak a meccsről, hiszen egyrészről örültem, hogy hosszú sérülésem után újra pályára léphettem, másrészről csalódott voltam az eredmény miatt. Többet érdemeltünk volna. Egyébként én a bajnokság kezdetén is amondó voltam, hogy ha a sérültjeink felépülnek és egészségesek lesznek, nem okozhat gondot a bennmaradásunk. Nem tudom, hogy miként fog folytatódni a bajnokság, de mindent megteszek én is és a csapattársaim is, hogy ha lesz folytatás, akkor bent tartsuk a csapatot. Hajrá, Hatvan!