„A kispadról nézve mindkét meccsen győznünk kellett volna” – interjú Simó Csongorral

A téli átigazolási időszakban riválisunktól, a Gyöngyösi AK-tól érkezett az FC Hatvanhoz a 20 esztendős Simó Csongor. A középpályás Csíkszeredán, a helyi erdélyi akadémián nevelkedett, majd bemutatkozott az ottani román harmadosztályú csapatban, onnan pedig Marosvásárhelyre vezetett az útja. Magyarországra érkezve előbb a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztályú Csenger FC-ben futballozott fél évet, onnan került aztán Gyöngyösre tavaly nyáron. A középpályás beilleszkedéséről, az eddigi meccsekről és a múlt hét eleje óta tartó kényszerszünetről is mesélt honlapunknak.

„A beilleszkedésem nem volt nehéz, mivel a nyáron már edzettem Hatvanban egy hónapot, így télen nem teljesen idegen közösségbe érkeztem – ecsetelte Simó Csongor. – Úgy látom, hogy a csapattársak befogadtak és jól kijövünk egymással. Az edzőmérkőzésekkel – egy-két találkozót leszámítva – teljesen elégedett voltam, de ezeken nem az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy amiket gyakoroltunk edzésen, azokat a meccseken is meg tudjuk valósítani.”

Simó Csongor eddig mindkét, az Eger és a Debreceni EAC elleni bajnoki mérkőzésen is a kispadon ült.

„Az én szemszögemből, egyelőre a kispadról nézve mindkét meccsen győznünk kellett volna, megérdemeltük volna a sikereket, de sajnos nem így alakult. Azonban mindebből tanulunk, erőt veszünk, és felemelt fejjel küzdünk tovább a céljainkért! A kényszerszünetnek egyáltalán nem örülök, mert jó úton haladtunk és ez most picit mindenkit kizökkent a ritmusból. Az otthonra kiadott feladatok közül mindent teljesítek, és nagyon várom már, hogy újra edzésbe álljak a fiúkkal!”