Folynak a munkálatok az ideiglenes centerpályánál

Gulyás Gábor által irányított NB III-as csapatunk a tavaszi szezon első „hazai” mérkőzését kénytelen volt a hatvani Népkert-sporttelep helyett Gyöngyösön rendezni. Az ok roppant egyszerű: az MLSZ vonatkozó szabályzatai alapján, csak az őszi idényre kapott hitelesítést a lelátó építés miatt „főpályává” előlépett Fű 2. A pályán további mérkőzéseket kizárólag akkor lehet majd rendezni, ha elkészül a Fű 2 mellett álló lelátók fedése. (A szabályzatok abban is szigorúak, hogy a hitelesítés hiányában, zártkapus mérkőzést sem rendezhettünk Hatvanban.)

Bár a COVID-19 koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a sporttelep bizonytalan ideig zárva tart, a munkálatok a jó időjárást is kihasználva, gőzerővel folynak. A több mint tízmillió forintos beruházásból jelenleg éppen a lelátó tetőszerkezetének betonozása készül, illetve a szakemberek – kihasználva, hogy a betonozás miatt szét kellett csavarozni, odébb kellett tenni a lelátót – meg is emelik a nézőteret. Így, a jövőben egyetlen nézőt sem zavar majd a pályát szegélyező korlát.

A munkálatok jelenlegi állása alapján bátran ígérhetjük, csapatunk a következő hazai mérkőzését „vadonatúj”, fedett lelátó előtt játszhatja majd.