Bő két év után távozott Bánszki Bence az FC Hatvantól – új kihívás vár rá

Mint Facebook-oldalunkon már beszámoltunk róla, Bánszki Bence a Debreceni Labdarúgó Akadémián folytatja pályafutását erőnléti edzőként. Bence több mint két évet töltött az FC Hatvannál, de most a komoly szakmai kihívás miatt a váltás mellett döntött.

„Két év és egy hónapnyi hatvani munka után döntöttem a váltás mellett – mondta honlapunknak Bánszki Bence. – Hosszú távon régóta akadémiában gondolkodtam és most jött egy lehetőség, amellyel éltem is. Nemrégiben elvégeztem az MLSZ erőnléti edzői képzését, majd októberben felvettem a kapcsolatot a Debreceni Labdarúgó Akadémiával, akik novemberben visszajeleztek, hogy csatlakozhatok hozzájuk erőnléti edzőnek. Nagy szakmai kihívás ez nekem és mindenképpen szerettem volna fejlődni, előrelépni. Nagyobb edzésszám és több edzésdiagnosztikai mérési munka (is) vár rám az DVSC akadémiáján, Pallagon, a váltás oka tehát kizárólag ez volt, nem az, hogy a Hatvan felnőtt csapata kieső helyen áll. Debrecenben az U16-os, vagy az U17-es együttesnél fogok dolgozni, de szükség esetén máshová is besegítek majd.”

Bánszki Bence nagyon pozitívan tekint vissza az FC Hatvannál eltöltött időszakra.

„Nagyon szerettem Hatvanban dolgozni, a klubhoz pedig úgy kerültem, hogy jelentkeztem Ofella Zoltán elnök úrnál, aki lehetőséget biztosított nekem – folytatta. – A DISZI testnevelő-tanári állása mellett szükségem volt egy másodállásra, ez pedig nagyon jól jött. Először az U14-es és az U15-ös együttesnél tevékenykedtem Nagy Gábor mellett erőnléti edzőként – őt egyébként a legfelkészültebb hatvani trénernek tartom –, majd Simon Antal, a felnőtt csapat vezetőedzője jelezte, hogy szüksége van egy erőnléti edzőre, aki emellett a pályaedzői tevékenységet is ellátja. Január elején vált biztossá, hogy elhagyom a Hatvant, de annak nagyon örültem, hogy egy hónapot még tudtam dolgozni az új trénerrel, Gulyás Gáborral, akit szerény, alázatos, felkészült és rendszerben dolgozó edzőnek tartok. Mindennel meg voltam elégedve, semmilyen rossz élmény nem ért az eltelt idő során a klubnál és ezúton szeretném megköszönni a bizalmat az FC Hatvannak, a játékosoknak, a vezetőségének, a dolgozóknak, a szurkolóknak és az edzőkollégáknak! Remélem, hogy élni tudtam vele és további sok sikert kívánok az egyesületnek!”