Egy legenda távozott…

Méltósággal viselt, súlyos betegség után, 72 éves korában elhunyt Wichmann Tamás.
Szinte valamennyi, a kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenusra emlékező kiemeli, hogy már az 1970-es években Magyarország egyik legnépszerűbb sportolója volt. Ez igaz, de talán nem is ez a legfontosabb. Hamar, már fiatalon legendává vált, megtestesítve a – néha talán túl gyakran használt, ezzel koptatott – jelző valódi tartalmát.

Legenda volt, aki klubunkat, az FC Hatvant is megtisztelte azzal, hogy részt vett rendezvényeinken, eljött évzáróinkra. Kisugárzása, szavai, a sportról alkotott véleménye, humora, jelentős muníciót adott azoknak, akikkel találkozott, akiket tanácsokkal látott el.
Hiányozni fog. Hiányozni fog az országnak, de főként azoknak a közösségeknek, amelyeket megérintett a szellemisége. Hatalmas örökséget hagyott ránk, és felelősséget, hogy az örökség valóban örök legyen.
A legenda köztünk élt. A legenda bennünk él tovább.

Az FC Hatvan valamennyi sportolója, munkatársa és szurkolója nevében őszinte részvétünket fejezzük ki Wichmann Tamás családjának, az őt gyászoló sportközösségeknek.