Kizárták az Ózdot az NB III-ból, nem lesz vasárnap bajnoki meccs

Eldőlt, hogy az ESMTK elleni, 2–1-es vereséggel végződő mérkőzéssel befejeződött az FC Hatvan NB III-as felnőtt csapata számára az őszi szezon, ugyanis a tavaszról előrehozott Ózdi Kohász SC elleni bajnoki találkozót december 1-jén, vasárnap biztosan nem rendezik meg, mivel a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága november 26-i ülésén az Ózdot kizárta az NB III-as bajnokságból.

Az MLSZ indoklása szerint a fegyelmi bizottság azért döntött az Ózd kizárása mellett, mert „a sportszervezet a bajnokság nevezési és részvételei feltételeként előírt köztartozás-mentességét hivatalos igazolások eredeti példányainak benyújtásával igazolni nem tudta, továbbá a Bozsik-programban való részvételi, versenyeztetési kötelezettségének nem tett eleget”.

Gál László, az ózdiak elnöke az NSO-nak elmondta, hogy fellebbeznek a döntés ellen. A csapat kizárása egyelőre tehát nem jogerős, ugyanakkor a fellebbezés nem halasztó hatályú, vagyis a végleges határozat eredményétől függetlenül a vasárnapi, FC Hatvan elleni bajnokit, illetve a december 4-én esedékes, Kaposvár elleni Magyar Kupa-mérkőzést sem játszhatja le az együttes.

Szinte semmi esély rá, de amennyiben a fellebbviteli bizottság helyt ad az ózdiak fellebbezésének, a versenybizottság dönt arról, hogy az említett FC Hatvan és Kaposvár elleni mérkőzéseket mikor és hogyan kell pótolni. Amennyiben a fellebbviteli bizottság a beadványt elutasítja, a sportszervezet kizárása végleges. Ebben az esetben a versenybizottság törli az NB III Keleti csoportjából az Ózd eddig lejátszott tizenhat bajnokijának eredményét, s így az ellenfelek eredményei is módosulnak – tehát elveszítjük a hazai pályán ellenük elért 4–2-es győzelem 3 pontját. Ellenben a játékosok egyéni teljesítménymutatója megmarad, vagyis sárga és piros lapjaik mellett a góljaik száma is.

A mieink a program változásától függetlenül a héten még – idén utoljára – edzésben vannak, de a csapat tréningjeit nem Török László tartja, mivel vezetőedzőnk betegséggel küszködik.