Öngóllal kaptunk ki az ESMTK-tól

FC HATVAN – ESMTK
1–2 (0–1)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 150 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Szabó D., Bőhm Á.).

HATVAN: Tajti B. – Purzsa M., Bárkányi A., Katona R., Karácsony D. – Fék Zs. (Dolhai G., 17.), Mundi Z. (Szabó R., 62.) – Zagijev V., Kitl K., Czibolya G. (Sárközi Sz., 62.) – Torda P. Megbízott-edző: Ifj. Gömöri Ottó

ESMTK: Bonica – Nagy M., Lipcsei Á., Lázár B., Tóbiás – Slezák, Boda, Herczeg, Kovács D. – Túri, Oroszi (Reznek, 82.). Vezetőedző: Turi Zoltán

GÓLSZERZŐ: Katona R. (46.), ill. Kovács D. (3.), Sárközi Sz. (80. – öngól)

JÓK: Karácsony D., Katona R., Zagijev V., Tajti B., Dolhai G., ill. Bonica, Slezák, Kovács D.

Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés, a jelenlévők balhátvédünk, Karácsony Dávid édesapjára, egykori játékosunkra, támogatónkra és szurkolónkra, Karácsony Gáborra emlékeztek, aki csütörtökön hunyt el. Az FC Hatvan valamennyi sportolója, munkatársa és szurkolóink nevében őszinte együttérzésünket és részvétünket fejezzük ki!

A találkozón Török László vezetőedző egymeccses eltiltása miatt nem ülhetett le a kispadra, helyette megbízott edzőként a már korábban is beugró ifj. Gömöri Ottó tevékenykedett. A meccs sajnos nem kezdődött jól, a 3. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után beívelték figyelmetlen védelmünk mögé a labdát, amelyet Kovács Dávid szerzett meg, eltolta Tajti Bence mellett és a hálóba gurított (0–1). Az első félidőben jobban játszottak az erzsébetiek, de a félidő végén magunkhoz tértünk és helyzetbe kerültünk – Kitl Krisztián indult meg a bal oldalon nagy lendülettel, de mielőtt beadott volna a hosszú saroknál érkező Zagijevhez, felrúgták, így odalett a helyzet.

Az egyenlítés aztán a szünet után közvetlenül jött össze, Karácsony Dávid ívelte be szögletből a labdát, a rövid saroknál érkező Katona Roland pedig közelről a hálóba fejelt (1–1)!

Ezután nagy erőket mozgósítottunk a vezetés megszerzése érdekében, de először Katona lövése akadt el a lesen álló Kitlben, majd Kitlt buktatták a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. Sajnos a hajrában aztán jött az újabb hidegzuhany, az erzsébetiek végezhettek el szögletet, amit a csereként beállt Sárközi Szabolcs próbált kicsúsztatni a rövid saroknál, de olyan rosszul ért a labdába, hogy az a tehetetlen Tajti mellett a hosszú sarokban kötött ki (1–2).

Ezzel vereséggel zártuk az ESMTK elleni hazai mérkőzést, így nem javult a helyzetünk. A jövő hétvégén elméletileg a vasárnap a Tállyától 29–0-s vereséget szenvedő, sportszakmailag nagy bajban lévő sereghajtóval, az Ózddal játszunk. Remélhetőleg a találkozóra a sportszerűség jegyében sor kerül majd.

IFJ. GÖMÖRI OTTÓ: „Kiegyenlített, küzdelmes mérkőzésen jól álltunk bele a második félidőbe, de sajnos a fordulópontoknál rossz döntéseket hoztunk, s kicsit úgy érzem, hogy nem csak mi. Végül egy peches öngóllal alulmaradtunk az osztály egyik élcsapatával szemben.”

TURI ZOLTÁN: „Küzdelmes mérkőzésen értékes három pontot szereztünk. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez.”