Ceglédről sem sikerült ponttal távozni

CEGLÉD VSE – FC HATVAN
3–1 (1–0)

Cegléd, Zsengellér Gyula Stadion, 250 néző. Vezette: Tóth Tamás (Kovács Z., Szabó F.).

CEGLÉD: Tulipán – Szász, Bagó, Bodó, Pesti – Kovács L. (Szilágyi P., 69.), G. Bíró (Juhász A., 59.), Takács K. (Makrai, 85.), Markó, Kun – Lukács R. Vezetőedző: Schőn László

HATVAN: Tajti B. – Purzsa M., Bárkányi A., Gál M., Karácsony D. – Zagijev (Bogdán M., a szünetben.), Mundi Z., Szabó R. (Katona R., 58.), Kitl K. – Sárközi Sz., Fellner K. (Czibolya G., 59.). Vezetőedző: Török László

GÓL: Kun (39.), Lukács R. (73., 84. – a másodikat 11-esből), ill. Kitl K (91. – 11-esből)

JÓK: Pesti, Szász, Lukács R., Takács K., Bodó, ill. Sárközi, Kitl K.

A 16. percben forogtak először veszélyben a kapuk, Fellner Krisztofer távoli lövése szállt fölé. A hazaiak ekkor beadásokkal és szögletekkel próbálkoztak, de a mieink kontráiban benne volt a veszély. A 28. percben Kitl Krisztián adott remek labdát Sárközi Szabolcsnak, aki a bal oldalán érkező Fellnerhez passzolt, de utóbbi lövését blokkolták! Négy perccel később Sárközi passzát Kitl lőtte a kapus kezébe. A kihagyott lehetőségek hamar megbosszulták magukat, a 39. percben Kun László végezhetett el szabadrúgást a 16-os jobb sarkától, lapos lövése a sorfal alatt a rövid sarokban landolt (1–0).

A szünet után növelhette volna előnyét a Cegléd, Lukács Richárd került helyzetbe egy jobbról bejövő lapos beadás után, de Purzsa Máté odalépett, így már csak mellé tudott lőni a hazai csatár. A 64. percben Czibolya Gábor tört be a 16-oson belülre, védője rángatta, de támadónk sajnos csak a „második ütemben” esett el, így a játékvezető nem ítélt tizenegyest. Egy perccel később Czibolya fejesét a gólvonalról mentette Bagó és ezzel egy időre el is lőttük minden puskaporunkat. A játékrész derekától a hazaiak pillanatai következtek, a 73. percben a meginduló Markó Ádám passzolt a ziccerben lévő Lukács elé, aki közelről a hálóba lőtt (2–0). Hat perccel később Szilágyi Péter bombája csattant a felső lécen, majd a hajrában Purzsa buktatta Takács Krisztofert a 16-oson belül (aki persze igen könnyen elesett…), a büntetőt pedig Lukács értékesítette (3–0). A ráadásban jött a szépségtapasz, Maxim Bogdánt buktatták a kapu előterében, a tizenegyest Kitl lőtte félmagasan a bal sarokba (3–1).

Összességében a játék képe alapján túlzottnak mondható ez a sima vereség, de amíg nem vagyunk képesek kihasználni helyzeteinket, nem számíthatunk többre.

SCHŐN LÁSZLÓ: „Gratulálok a csapatnak! Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz ez, az első félidőben nem azt játszottuk, amit megbeszéltünk, de a szünet után megráztuk magunkat és az történt a pályán, amit mi akartunk.”

TÖRÖK LÁSZLÓ: „A bajnokságban nyújtott teljesítményünk hűen tükrözi a táblázaton elfoglalt helyünket. Ma kapitális hibákat vétettünk. Jelenleg ennyit tudunk, itt a helyünk és ez az NB III-as szint még messze van tőlünk.”