Tisztes helytállás az NB I-es Újpest ellen

Magyar Kupa, 6. forduló:

FC HATVAN–ÚJPEST FC
0–2 (0–1)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 1000 néző. Vezette: Móri Tamás (Bertalan, Hofbauer).

HATVAN: Tajti B. – Zagijev V., Katona R., Gál M., Karácsony D. – Bárkányi A., Mundi Z. – Szabó D. (Czibolya G., a szünetben) Kitl K., Fellner K. (Fék Zs., 58.) – Torda P. (Bogdán M., 74.). Vezetőedző: Török László

ÚJPEST: Banai – Pauljevics, Heris, Risztevszki, Burekovic – Szankovics – Nwobodo, Szakály P. (Zsótér, 74.), Onovo, Simon K. (Koszta, 61.) – Feczesin (Bjaarnason, 74.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

GÓLSZERZŐ: Onovo (29.), Nwobodo (55.)

JÓK: Tajti B., Katona R., Bárkányi, ill. Burekovic, Heris, Onovo, Nwobodo, Szakály P.

Horváth Richárd, Hatvan város polgármestere és Szendrei József korábbi válogatott labdarúgó, a spanyol Málaga és a Cádiz volt kapusa végezte el az FC Hatvan–Újpest FC Magyar Kupa-mérkőzés kezdőrúgását.

A remek időben szépszámú közönség gyűlt össze a találkozóra, hatvani oldalról minden jegy el is fogyott.

A mieink előre várható módon védekezésre rendezkedtek be az NB I-es lila-fehérek ellen. Az első félidő első felében jól is álltuk a rohamokat, Dzenan Burekovic két lövését Tajti Bence szépen hárította. A 29. percben aztán az Újpest megszerezte a vezetést, Onovo Vincent a hosszú saroknál érkezve közelről a hálóba lőtte a Jonathan Heris által továbbcsúsztatott labdát (0–1). A félidő legszebb akcióját a 41. percben láthattuk, amikor gyönyörű összjáték után Simon Krisztián került ziccerbe, de lövését Tajti bravúrral ütötte fölé!

A második játékrész aztán Feczesin Róbert fejesével kezdődött, kapusunk ezt a próbálkozást is magabiztosan fogta, az 55. percben megküldött bombával azonban már nem tudott mit kezdeni. Egy újpesti beadás után Bárkányi Arnold fejelte fel a levegőbe labdát, amelyet Feczesin továbbcsúsztatott Nwobodo Obinna elé, ő pedig habozás nélkül a bal felső sarokba lőtt (0–2). A vendégek nem álltak le, továbbra is irányították a mérkőzést. A 64. percben Simon lapos lövése ment el a jobb alsó sarok mellett, majd Szakály Péter okos, bal alsóba tartó labdáját tenyerelte ki kapusunk. A hajrában aztán a cserék lendítettek játékunkon, Bogdán Maxim egy ízben szépen rajtolt egy kiugratásra, de Banai Dávid kapujából kilépve mentett támadónk elöl. A túloldalon Aron Bjarmason és Zsótér Donát szerezhetett volna újabb gólt, de előbbi lövése mellé ment, míg utóbbi szabadrúgása a sorfalban landolt.

Az Újpest megérdemelten győzött és jutott tovább a Magyar Kupa 7. fordulójába. A lila-fehérek góljaik után további helyzeteket alakítottak ki, de remekül védő kapusunk, Tajti Bence megakadályozta őket az újabb gólszerzésben. Az FC Hatvan végig szervezetten játszott, de kapura veszélytelen játékunk miatt a szépítésre nem volt esélyünk.

TÖRÖK LÁSZLÓ: „Küzdelmes meccs volt, tisztában voltunk azzal, hogy az Újpest dominál majd és ránk erőlteti az akaratát. Abból a szempontból jó volt ez, hogy fokozatos védekezésre kényszerültünk és ebből a jövőben még meríthetünk. Kicsit ,,oktatónap” volt a mai számunkra, de ezt pozitív értelemben mondom. A bravúr nem volt bennünk, de annak örülök, hogy nem szenvedtünk nagyarányú vereséget.”

NEBOJSA VIGNJEVICS: „Ez a kupameccs jó teszt volt számunkra a következő bajnokira. Nagyon motivált volt a Hatvan, mindent kiadott magából a hazai csapat, de végig ellenőrzés alatt tartottuk a meccset. Örülök a győzelemnek, akár több góllal is nyerhettünk volna.”