„Mindenki bizonyítsa be, hogy tud magasabb szinten is futballozni!” – szombaton az Újpestet fogadjuk a Magyar Kupában

Szombaton 15:00-kor a Magyar Kupa 6. fordulójában az Újpest FC együttesét fogadja az FC Hatvan a Népkerti Sporttelepen, a Fű2-es pályán. A tét a legjobb 64 közé jutás, a továbbjutás ezen az egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén hosszabbítás, majd 11-esek következnek. Török László vezetőedző szerint itt a lehetőség, hogy mindenki bizonyítsa, tud magasabb szinten is futballozni!

A mieink az NB III Keleti csoportjában továbbra is a 9. helyen állnak, 2 győzelem mellett 5 vereség áll a nevünk mellett. Az újpestiek összességében 10-szer nyerték meg történetük során a Magyar Kupát, legutóbb 2018-ban, amikor a döntőben a Puskás Akadémiát a rendes játékidőbeli 2–2-es döntetlen után tizenegyesekkel múlták felül. A lila-fehérek az NB I-ben egyelőre a 7. helyen állnak, 6 bajnokin 7 pontot szereztek két győzelemmel és egy döntetlennel. Vezetőedzőjük hosszú évek óta a szerb Nebojsa Vignjevics.

„Bármennyire is furcsa, amikor Hatvanba érkezem, mindig valamilyen meglepetéssel találkozom – kezdte Török László. – Sérülés, betegség, vagy egyéb kisebb problémák jelentkeznek, tegnap például a gyakorló játék közben Bogdán Maxim sípcsontsérülést szenvedett, nem is tudta folytatni az edzést. Sárközi Szabolcs a betegsége után hétfőtől tud a kerethez csatlakozni és bízunk benne, hogy Szabó Roland is bekapcsolódhat a jövő héten a munkába. A Gyöngyös elleni bajnokin súlyos sérüléseket szenvedő Ács Ádám műtét előtt áll, az ő várható felépülési ideje 6–8 hónap lesz, míg Simon Mátyást a héten megműtötték. Mindezek miatt még mindig keresem a csapatot, keresem, hogy melyik a legmegfelelőbb játékrendszer, a legjobb felállás, és hogy kik az adott posztokra megfelelő játékosok. De ezért szép ez a szakma, hogy mindezekkel megbirkózzunk! Annak viszont nagyon örülök, hogy megszakad a bajnokság most, ezzel megszakad a bajnoki nyeretlenségi sorozatunk is. Játékosként és edzőként is sokszor megtapasztaltam, hogy egy szerényebb képességű csapat is le tudja győzni a sokkal esélyesebbet – tegnap például a Fradi is becsülettel helytállt és pontot szerzett spanyol ellenfele otthonában. Itt a lehetőség, hogy mindenki bizonyítsa be egyénileg is, hogy hosszú távon lehet rá számítani, és hogy tud magasabb szinten is futballozni! Most mindenki az Újpestet véli esélyesnek, de egy koncentrált és fegyelmezett játékkal jó mérkőzést játszhatunk. Szeretnénk meglepetést okozni, de ha nem sikerül továbbjutni, akkor sincs semmi probléma. Azt nagyon sajnálom, hogy limitált a nézőszám, hiszen nem mindegy, hogy egy-, három-, vagy ötezer szurkoló előtt játszhatunk.”

A várható kezdőcsapat: Tajti – Labát, Bárkányi, Gál M., Karácsony – Dolhai, Katona R. – Czibolya, Mundi Z., Kitl K. – Purzsa.

Az FC Hatvan–Újpest FC találkozót Móri Tamás vezeti majd, míg segítői Bertalan Dávid és Hofbauer Roland lesznek.