Döntetlen az első leány U16-os bajnokin

FC Hatvan – ETO FC Győr
2-2 (1-1)

Gólszerzőink: Hajdu Adrienn, Tóth Ágnes

Kemény diót kellett feltörnie az U16-os női bajnokság Kiemelt csoportjának első fordulójában a hatvani lányoknak. A két évvel ezelőtti bajnok látogatott a Népkertbe, az a csapat, amely az előző szezonban kétszer (14-0; 11-1) is legyőzte a sárga-kékeket.
Persze, ez már egy „másik” FC Hatvan U16, alaposan kicserélődött, erősödött is a csapat. Az építkezés lett a szezon legfontosabb jelszava, ez is magyarázza, hogy az Urbán Anett által irányított lányok között nincs is a korosztály „tetejébe” tartozó, 2004-es születésű játékos – tulajdonképpen egy U15-ös alakulattal indultunk a legjobbak között.
Ennek ellenére, a kezdeti megilletődöttséget levetkőzve, hamar fölénybe került a hazai csapat, sőt nagyon hamar, a 6. percben sikerült a vezetést is megszerezni: Garabecz Veronika ment el a baloldalon, és lapos beadását a csapatkapitány, Hajdu Adrienn, ballal lőtte a hálóba.
A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, amelyben – egy, a kapunk előtt eladott labdából – Szabó Fanni az üres kapuba passzolta az ETO egyenlítő gólját.
A szünet után, szinte az első akcióból újabb gólt szereztünk. A középen kilépő Tóth Ágnes futotta le a védőket és rúgta a balösszekötő helyéről Borók Dorina hálójába a második gólunkat.
Sajnos, a Bánkúti – Tóth V., Havasi, Szolomájer, Farkas E. – Serfőző (Balázs,60.), Szabó A. (Hürkecz, 50.), Petrovics – Hajdú, Tóth Á., Garabecz (Boros, 74.) összeállítású csapatunk nem tudta megőrizni előnyét, a 65. percben Rozs Fanni egy átlövésből egyenlített. Döntetlen, 2-2 lett a végeredmény, amelyet a mérkőzés előtt alkalmasint „aláírtunk” volna, most inkább úgy érezzük, megérdemelt győzelem csúszott ki a kezünkből.