U19-es lányaink nem tudtak győzedelmeskedni az Astra otthonában

Astra-ALEF HFC – FC Hatvan
3-1 (0-1)
Gólszerzőnk: Kovács Judit

U19-es leány csapatunk Budapesten, az Astra HFC vendégeként kezdte meg szereplését az MLSZ legmagasabb szintű női ifjúsági bajnokságában. A Győri Tamás által irányított csapat – ahogy a vasárnap pályára lépő U16-osok is – nincsenek könnyű helyzetben, hiszen hatvani női labdarúgó-csapat még soha nem viaskodott ilyen erős bajnokságban, az ország legjobbjainak vetélytársaként.

Talán ez is oka annak, hogy az FC Hatvan megilletődötten, görcsösen kezdte a találkozót. Az első húsz percben a házigazdáknak voltak helyzetei, közöttük ziccerei, de kapusunk, Orgoványi Dóra szerencsére fogta Fortuna kezét: az Astra gólszerzési lehetőségei kimaradtak, válaszként pedig a futball egyik fontos, a kimaradt helyzetekről szóló „törvényét” igazolva, a 38. percben csapatunk szerzett vezetést. A támadó térfél közepéről, jobbról a kapu elé ívelt szabadrúgást a késlekedő Törököt megelőző Kovács Judit sodorta a hálóba.

Szép lett volna, ha ezzel az 1-0-s előnnyel ér véget a mérkőzés, és tulajdonképpen volt is rá esélyünk, mert a második játékrészben sokáig kiegyenlített mezőnyjátékot látott a mintegy 50 néző, nagyobb helyzetek nélkül.

A 69. percben azután a kapusunk hibáját kihasználó Brázovits Evelin révén egyenlített az Astra, ám nem sokkal később „százegy százalékos” hatvani ziccer miatt izgulhattunk – sajnos kimaradt. A mérkőzés utolsó negyedórájában azután az Orgoványi – Libertényi, Franka, Benke, Berki – Tóth Anna, Kovács J., Kocsis, Holló A. – Tóth Adrienn – Szalontai összeállításban játszó csapatunk már nagyon elfáradt, a rutinosabb, a bajnoki osztály követelményeihez jobban alkalmazkodó Astra Kubitsch Eszter (86.) és Lipkovics Gréta (90.) révén a hajrában két újabb gólt szerzett és 3-1-re megnyerte a mérkőzést.
Annak ellenére, hogy U19-es csapatunk vereséggel mutatkozott be a Kiemelt bajnokságban, a lányok egyáltalán nem vallottak szégyent, kicsit talán le is tette a névjegyét a jók között. Győri Tamás is dicsérte a mérkőzés után a lányokat, kiemelve, hogy 70 percig egyenrangú ellenfelei tudtak lenni tapasztaltabb, évek óta a Kiemelt csoportban játszó ellenfelüknek, és egy kicsi szerencsével, akár pontot is szerezhettek volna első mérkőzésükön. Természetesen azt látni kell, hogy a párharcokban, dinamikában, de akár még kondícióban is van lemaradásunk, de bízunk benne, hogy a következő 5-6 meccs elég lesz a hátrány lefaragására.

Fotó: Zsoltnoifocifenykep