„Ez már nem a megyei első osztály, ez egy sokkal erősebb liga” – vasárnap Sényőre látogat az FC Hatvan

Az NB III Keleti csoportjának 6. fordulójában Szabolcs megyébe, a Sényő együtteséhez látogat az FC Hatvan. A találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik, amelyet Kátai Gábor vezet majd, míg segítői Dr. Ambrus Dániel János és Balla Levente lesznek.

Csapatunk öt forduló után a 8. helyen áll, két győzelemmel és három vereséggel, 9–10-es gólkülönbséggel. A jó kezdés után az előző két mérkőzésünket elveszítettük, a DEAC-tól idegenben 3–0-ra, míg a Füzesgyarmattól hazai környezetben 3–1-re kaptunk ki.

A sényőiek a 11. helyen állnak. Még nyeretlenek az idei bajnokságban, öt bajnokin négyszer ikszeltek és egyszer kikaptak – vereségük éppen legutóbb történt, hazai pályán a DEAC-tól 2–1-re maradtak alul. Gólkülönbségük 5–6.

Török László vezetőedző amellett, hogy az előttünk álló bajnokiról beszélt, visszatekintett az előző hetekre is.

„Nyáron az volt a kérésem, hogy maradjon együtt a csapat és a meglévő állományhoz megtaláltuk azokat, akikre szükségünk volt. Eltelt öt forduló és két győzelmünk már van, amelyeket erős csapatok ellen arattunk – szögezte le Török László. – Azonban el kell mondanom, hogy a földön maradtunk a két győzelem után is. Sokan kérdezték tőlünk, hogy mi van az FC Hatvannal, talán megtorpantunk? Természetesen nem, de aki az NB III-ban négy-ötgólos hazai győzelmeket vár, annak fel kell ébrednie! Tisztában kell lenni azzal, hogy ez már nem a megyei első osztály, ez egy sokkal erősebb liga, ahol rengeteg olyan dologgal, játékszituációval találkozunk, ami egy osztállyal lejjebb nem volt megtapasztalható! Saját bőrünkön érezhettük mindezeket már ezidáig is. Ez a félév felér egy tanulmányúttal és úgy gondolom, hogy a tapasztalatokat leszűrve januártól már más lesz a helyzet. Továbbra is azon vagyunk, hogy hétről hétre fejlődjünk – tudjuk, hogy lesznek további győzelmek és vereségek is, de állítom, hogy a célunkat el fogjuk érni! Vasárnapi ellenfelünk, a Sényő eddig jó csapatok ellen ikszelt, nagyon stabil gárdának tűnik, és nyilván most már szeretnék megszerezni első hazai sikerüket – mi viszont az első idegenbeli győzelemre hajtunk! Játékfilozófiánkon most sem változtatunk, de az biztos, hogy nagyobb koncentráció kell a sikerhez.”

A várható kezdőcsapat: Tajti B. – Zagijev V., Bárkányi A., Katona R., Karácsony D. – Gál M., Dolhai G. – Szabó D., Szabó R., Torda P. – Sárközi Sz.