Csodálatos fordítás, megvan az első győzelem!

NB III, KELETI CSOPORT, 2. FORDULÓ

FC HATVAN–ÓZDI KOHÁSZ SC
4–2 (0–2)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 250 néző. Vezette: Kulcsár Katalin (Szilágyi N., Soós A.).

HATVAN: Tajti B.– Purzsa M. (Zagijev V., a szünetben), Labát K. Bárkányi A., Karácsony D. – Gál M., Dolhai G. – Szabó R., Torda P. (Fellner K., 69.), Durázi D. (Czibolya G., 62.) – Sárközi Sz. Vezetőedző: Török László

ÓZD: Lékai – Tönkő, Bocsi B. (Szemere, 73.), Gál B., Lévai – Turcsik, Bogáti (El-Sherif, 79.), Keményffy, Marczis – Gál Sz, Pataki R. (Tóth G., 64.). Vezetőedző: Várhidi Péter

GÓLSZERZŐ: Sárközi Sz. (52., 88.), Fellner K. (83.), Gál M. (90.), ill. Gál B. (5.), Lévai N. (43.).

JÓK: Bárkányi, Szabó R., Karácsony, Sárközi, ill. senki.

Rosszul kezdődött az Ózd elleni mérkőzés számunkra, az 5. percben egy gyors kontratámadás végén Gál Benedek lépett ki két védő közt, majd a kifutó Tajti Bencén megperdülő labdát becsúszva kotorta a hálóba (0–1). A szünet előtt jött az újabb feketeleves, a második ózdi találat, egy balszélen futó támadás végén Keményffy visszagurítását Lévai Norbert a tizenhatos vonaláról kapásból kapura lőtte, a labda a felső lécről a gólvonal mögé vágódott, majd onnan a mezőnybe, de a játékvezető-asszisztens gólnak látta (0–2).

Szünet után sikerült rendezni a sorokat, az 52. percben Sárközi Szabolcs jól tartotta meg a labdát a tizenhatoson, majd egy csel után gyönyörűen kilőtte a bal felső sarkot (1–2)! A 83. percben aztán jött az egyenlítés is, a 25. születésnapját ünneplő Karácsony Dávid három ember között cselezgetett a baj oldali tizenhatos sarkán, majd középre lőtt és a nagyon jó ütemben érkező cserejátékos, Fellner Krisztofer a hálóba bombázott (2–2)! És ezzel még nem volt vége! A 88. percben Fellner a bal szélről adott középre, Czibolya Gábor elengedte a labdát, Szabó Roland előtt pedig összezártak, így Sárközi Szabolcs lőhetett, támadónk lövése pedig a hálóban landolt (3–2)! A 90. percben pedig megadtuk a kegyelemdöfést, a végére már a közönség hatalmas szurkolása mellett az önkívületben játszó csapatunk Gál Márk 18 méteres lövésével biztossá tette a sikert (4–2)! A lefújás után sokáig szólt a „Szép volt fiúk” és a játékosok a szurkolók ünneplése keretében „lepacsizva” vonulhattak az öltözőbe!

TÖRÖK LÁSZLÓ: „Amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk, abból az első félidőben semmi nem valósult meg. A szünetben beszélteket pedig házon belül tartom.”

VÁRHIDI PÉTER: „Ellentétes félidők voltak, a hazai csapat a második félidőre jobban jött ki.”