Ilyen volt a felkészülés, jöhet a rajt – I. rész

Bő két év után vasárnap végre ismét az NB III-ban küzdhet csapatunk, az 1. fordulóban az ESMTK otthonában lépünk pályára. Honlapunk több részben elemzi a felkészülést, elsőként ifj. Gömöri Ottó kapusedzővel a kapusok felkészítéséről, illetve Bánszki Bence erőnléti edzővel a fizikai felkészítésről beszélgettünk.

„Bajkán Balázs és Aszódi Miklós távozása után sok kapus megfordult próbajátékon a felkészülés során, végül nyolc kapus közül választottuk ki a nekünk megfelelőeket – tekintett vissza ifj. Gömöri Ottó. – Tajti Bence és Tóth Róbert érkezett hozzánk, előbbi Egerből egy év után tért vissza, utóbbi pedig az Újpest utánpótlásából jött. Bence a felkészülés első két hetét Egerben végezte, de nálunk minőségi kapusképzésben részesülhet, minden nap edzhet velem, amely garancia a minőségi munkára. Ő nem magas kapus, de lábbal remekül bánik a labdával, jól helyezkedik, ezért sok nehéz szituációt meg tud előzni. Róbert a felkészülés első napja óta itt van, a korábbi korosztályos válogatott játékos tehetséges labdarúgó, nagyon profin áll a munkához, minden gyakorlatot megcsinál. Rajtuk kívül Uj Milánra is számítunk a 17 éves, saját nevelésű játékos a csapat harmadik számú kapusa lesz.”

A kapusok felkészítése végig a rendes mederben, jó körülmények között zajlott.

„A felkészülés elején a fizikális, állóképességi gyakorlatok végzésére került sor, majd a technika és a gyorsaság fejlesztése, illetve a mérkőzésszituációk gyakorlása volt terítéken. Az előírt edzésmunkát maradéktalanul végrehajtották kapusaink. Nagyon várjuk a megmérettetést, szerencsére sérülés nem nehezítette a kapusok felkészülését.”

Bánszki Bence erőnléti edzőnek azonban nem volt ilyen könnyű dolga, hiszen több sérülés is nehezítette a felkészülést.

„A felkészülés eleje óta folyamatosan jöttek a próbázók, az új játékosokat pedig fel kellett hozni erőnlétileg és taktikailag is – vágott bele Bánszki Bence. – Az első két hétben az erő-állóképességet próbáltuk fejleszteni (többek között a jójóteszt bevetésével), ilyen jellegű tréningek voltak, majd utána dinamikus láberő és gyorsasági állóképességi edzésekre került sor. A szerda délelőtti napokon a fiatal játékosoknak másfél órás erőnléti edzést tartottunk, reméljük, hogy ez a szezon közben is tovább tud zajlani. Sajnos a tavalyi alapcsapatból Ács Ádám, Mundi Zoltán, Simon Mátyás és Czibolya Gábor is sérüléssel küzdött, velük külön foglalkoztam rehabilitációs edzések keretében, de őket vissza kell hozni még erőnlétileg is. Örömteli, hogy Purzsa Máté felépült sérüléséből, ő már bevethető állapotban van.”