Új edző a női szakágban

Egyesületünk, az FC Hatvan, három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a korábbi években a kisebb korosztályokra fókuszáló – országos elismerést kivívó – leány foci programjában „szintet lép”, és megteremti annak feltételrendszerét, hogy a szakágban a régió vezető sportszervezete legyen.

A két évvel ezelőtt elnyert „Kiemelt Képzési Központ” státusznak is köszönhető intenzív fejlesztésnek már a legutóbbi bajnoki évben is látszottak az eredményei – mind a Győri Tamás vezette U19-es, mind a Bárdos János és az eggyel fiatalabbak edzőjeként besegítő Kollár Péter által irányított U14-es csapatunk ezüstérmes lett az országos bajnokság észak-keleti régiójában.

Az új szezonban szeretnénk továbblépni, még hangsúlyosabbá tenni vezető szerepünket a régióban. Ennek érdekében az „alulról” regionális válogatottakkal erősödő U16-os csapatra külön is fókuszálunk – a serdülőknél megkezdve azt a folyamatot, amelyet a következő években kiemelten fontosnak tartunk: szeretnénk minél több női szakembert bevonni az FC Hatvan munkájába.

Az „első fecske” Urbán Anett, egyesületünk U16-os leány-csapatatának új edzője, aki a serdülők mellett a bozsikos kislányok képzésében is szerepet vállal. Anett 28 esztendős, „civil” végzettsége szerint testnevelő tanár, sőt hamarosan gyógytornász tanulmányait is befejezi majd. Jelenleg is aktív labdarúgó, az NB II-es rajtra készülő Metis NFC futballistája.