Elkészültek a csoportbeosztások, ismét a Keleti csoportban az FC Hatvan

Az MLSZ versenyigazgatósága véglegesítette a 2019–2020-as NB III-as bajnokság mezőnyét, emellett elkészítette a csoportbeosztásokat is.

Mint ismeretes, az osztályozó mérkőzések után a szövetség 46 csapat nevezését fogadta el – azért nem 48-ét, mivel a Nyírbátor és a SZEOL visszalépett a küzdelmektől. A hatályos feltöltési szabályzat alapján az NB III-as osztályozó meccsek legjobb mérleggel rendelkező vesztese, a Hévíz SK, illetve a legjobb NB III-as kieső, a Tállya KSE nyert jogot az új idényben való indulásra a harmadosztályban. Mivel a két klub elfogadta a lehetőséget, velük lett teljes a mezőny.

A szövetség ezzel párhuzamosan nyilvánosságra hozta a következő évad csoportbeosztásait is. Heves megyének az FC Hatvannal együtt három NB III-as csapata lesz (a mieink mellett az Eger és a Gyöngyös), de régi ismerősként köszönthetjük a Ceglédet, a DVSC II-t, a DVTK II-t, a Jászberényt, a Putnokot, a Tállyát és a Tiszaújvárost is. A Balassagyarmat, a DEAC, az ESMTK, a Füzesgyarmat, az Ózd és a Sényő elleni párharcok viszont újdonságot jelentenek majd számunkra, velük még nem találkoztunk bajnoki meccsen azóta, amióta háromcsoportos a harmadosztály.

A KELETI CSOPORT MEZŐNYE:
Balassagyarmati VSE
Ceglédi VSE
Debreceni Egyetem AC
Debreceni VSC II
Diósgyőri VTK II
Eger SE
ESMTK
FC Hatvan
Füzesgyarmati SK
Gyöngyösi AK
Jászberényi FC
Ózdi Kohász SC
Putnok FC
Sényő-Carnifex FC
Tállya KSE
Termálfürdő Tiszaújváros