Kiütéses győzelemmel megyei kupagyőztes az FC Hatvan

Dr. Vass Géza Heves Megyei Kupa döntő:

FC HATVAN–FELSŐTÁRKÁNY SC
9–0 (6–0)

Heréd, 200 néző. Vezette: Viktor Ferenc (Debreczeni, Nagy Petra).

HATVAN: Bajkán B. – Labát K. (Torda P., a szünetben), Bárkányi, Gál M. (Habovda T,, 83.) – Szabó R. (Kovács G., a szünetben), Mundi Z., Fék Zs., Ács Á., Karácsony D. – Simon M. (Alapi, 78.), Czibolya. Megbízott edző: Ifj. Gömöri Ottó

FELSŐTÁRKÁNY: Csák (Sütő, a szünetben) – Madarasi, Tanner, Kálmán R., Ötvös – Kollár B., Sebe M., Sebe A., Jacsó (Kuborczik, a szünetben) – Frecskó, Szklenár. Edző: Balázs Tihamér

GÓLSZERZŐ: Kálmán R. (7. – öngól), Simon M. (14., 24., 31., 67.), Ács Á. (18.), Szabó R. (36.), Bogdán M. (84.), Karácsony D, (87. – 11-esből)

Lehengerlően kezdtük a Heves megyei Kupa döntőjét, már a 7. percben vezetést szereztünk, amikor Szabó Roland beadásába Kálmán Richárd úgy vetődött bele, hogy a tárkányi kapuba pattant róla a labda (1–0). Hét perccel később Ács Ádám beadása után Simon Mátyás lőtt egy csel után a hálóba (2–0), majd újabb négy perc elteltével Ács is feliratkozott a gólszerzők listájára, a balösszekötő helyéről, 8 méterről, éles szögből a hálóba lőtt (3–0). A 24. percben pedig már néggyel vezettünk, egy lepattanó labdát Ács gyűjtött be, lekészítette Simonnak, aki okosan a kapuba lőtt (4–0). A hatvani henger pedig nem állt meg, a 31. percben Ács visszafejelt labdáját ismét Simon pörgette becsúszva a kapuba (5–0). Az első félidő utolsó gólját Szabó Roland érte el, miután 15 méterről lőtt a hálóba (6–0).

A második félidő előtt a kezdőrúgást a kupa névadója, dr. Vass Géza unokái végezték el.

A szünet után kissé visszavettünk a tempóból, de a gyenge napot kifogó Felsőtárkány ellen így is újabb gólokat szereztünk. A 67. percben egy kontra végén Ács kiugratása után Simon emelt a kifutó kapus felett a hosszú sarokba (7–0). A hajrára is maradt két találat, a 84. percben a csereként beállt Bogdán Maxim emelt a hálóba (8–0), végül a 87. percben a Torda Patrik buktatásáért megítélt tizenegyest Karácsony Dávid lőtte a jobb sarokba (9–0).

Teljesen egyoldalú mérkőzésen tehát kiütéses sikert arattunk, a lefújás után pedig következhetett az ünneplés! Az érmeket és a serleget az MLSZ Heves megyei igazgatója, Vojtekovszki Csaba, és a megyei társadalmi elnök, Jakab Gábor adta át. Az FC Hatvan idén így az Imola-Hírlap–Téli-kupa, majd a Heves megyei bajnoki cím után a dr. Vass Géza-kupát is elhódította, vagyis, amelyik sorozatban elindultunk, azt megnyertük.

MESTER(I) MONDATOK

IFJ. GÖMÖRI OTTÓ: „A csapat tökéletesen megvalósította az elképzeléseinket és ritkán látható hatékonysággal, meggyőző magabiztossággal szereztük meg a kupagyőzelmet. Ezzel bizonyítottuk, hogy a csapat éhes a sikerre és teljesen „élesen” várjuk az előttünk álló kihívásokat. Ez az FC Hatvan harmadik kupasikere, amely az egész klubnak nagy örömet okoz.”

BALÁZS TIHAMÉR: „Az első negyedórában kapott két öngól megfogott bennünket és sajnálom, hogy nem tudtuk szorosabbá tenni a mérkőzést. A Hatvan remek játékerőt képvisel, játékosai gyorsak és pontosak. Felkészültek az osztályozóra, amelyhez sok sikert kívánok, a bajnokság megnyeréséhez és a kupasikerhez pedig gratulálok!”

A négy góljának köszönhetően a döntő legjobbjának választott SIMON MÁTYÁS pedig így értékelt:

„Nem gondoltam arra, hogy ilyen fölényes győzelmet aratunk, de a csapat nagyon jó felfogásban futballozott, és már az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést. Mindig öröm számomra, amikor góllal, gólokkal veszem ki a részem egy-egy győzelemből, de most különleges boldogsággal tölt el, hogy a találatokkal kupagyőzelemhez segíthettem a csapatot – ráadásul felnőtt pályafutásom során, egy meccsen most először szereztem négy gólt! Karrieremben a mai nap – a bajnoki címet jelentő, Lőrinci elleni gól után – egy újabb olyan dátum lesz, amelyre mindig szívesen fogok emlékezni. Büszkeséggel tölt el, hogy ebben a csapatban játszhatok, és büszkék lehetnek a szurkolók és a klubnál dolgozók is erre a diadalra.”