A Lőrinci ellen aratott 1–0-s győzelemmel bajnok az FC Hatvan!

LŐRINCI–FC HATVAN
0–1 (0–0)

Selyp, 280 néző. Vezette: Viktor Ferenc (Szarvas, Klenovics P.).

LŐRINCI: Gedei K. – Oláh Á., Tóth P. Gulyka, Héder – Székesi, Balla – Gulyás O. (Gódor, 82.), Less T., Ágói (Bartók P., 64.) – Sárközi J. (Szebenyi, 54.). Edző: Bódis Barna

HATVAN: Aszódi M. – Purzsa M. (Torda P., 87.), Katona R., Gál M. (Alapi G., 68.), Karácsony D. – Bárkányi A. – Szabó R., Ács Á., Mundi Z., Czibolya G. (Kovács G., 82.) – Simon M. Edző: Simon Antal

GÓLSZERZŐ: Simon M. (57.)

KIÁLLÍTVA: Karácsony D. (94.) – a második sárga lap után

JÓK: Székesi, Balla, Gulyka, Oláh Á., ill. Aszódi M. (a mezőny legjobbja), Purzsa M., Szabó R., Simon M.

Amiben egy ideje joggal reménykedtünk, szombaton késő délután Selypen beteljesedett: a Lőrinci VSC ellen aratott 1–0-s győzelemnek köszönhetően az FC Hatvan bajnok lett a Heves megyei I. osztályú bajnokság 2018/19-es kiírásában!

A pontvadászatban második helyen álló lőrinciek szépszámú közönség előtt (a nézők között rengeteg hatvani érzelmű drukkert fedezhettünk fel) kemény feladat elé állították a mieinket, főképpen az első félidőben. A 8. percben viszont már veszélyeztettünk is, Katona Roland távoli lövését védte Gedei Krisztián, egy perccel később pedig Szabó Roland rövid sarokba tartó félmagas lövését ütötte szögletre. Ezt követően sokáig nem történt jelentősebb esemény, a 35. percben azonban a Lőrinci hagyott ki nagy helyzetet: Sárközi János lépett ki a bal oldalon, közeli lövését Aszódi Miklós lábbal védte. A 43. percben Szabó Roland 20 méteres szabadrúgása a jobb kapufáról pattant mellé.

A szünet után más stílusban és harcmodorral jöttünk ki az öltözőből, ez pedig hamar meglátszott az eredményességen! Több kisebb gólszerzési lehetőség után az 57. percben előnyhöz jutottunk – Gulyás Olivér cselezgetett a saját 16-osa előterében, majd Karácsony Dávid megszerezte tőle a labdát, ő Czibolya Gáborhoz passzolt, bal oldali támadónk aztán villámgyorsan a bal oldalon érkező Ács Ádámhoz továbbított, akinek beadását Simon Mátyás fejelte az ötösről a bal alsó sarokba (0–1)! Nyolc perccel később Simon ismét a hálóba talált, de a játékvezető szerint ezt lesről tette, így nem tudtunk növelni előnyünket. A 87. percben Purzsa Máté rosszul fogott talajt és megsérült, le is kellett kísérni a pályáról. A 89. percben egyenlíthettek volna a hazaiak, Balla Zoltán 22 méteres lapos szabadrúgását azonban a bal alsó sarok elöl bravúrral tolta ki Aszódi Miklós! A ráadásra még egy kiállítás maradt, a 94. percben Karácsony Dávid labdaelrúgásért megkapta második sárga lapját, így a pirosat is.

Viktor Ferenc játékvezető aztán 7 perc hosszabbítás után lefújta a mérkőzést, amely azt jelentette, hogy a sikerrel behozhatatlan előnyre tettünk szert az üldözőkkel szemben!
„Bajnokcsapat, bajnokcsapat!” – hosszú percekig zengett a mérkőzés után a lelátón a csapat éltetése és kétség sem férhet hozzá, hogy az FC Hatvan megérdemelten nyeri meg a bajnokságot.

MECCSÉRTÉKELÉSEK:

BÓDIS BARNA: „Nagy iramú mérkőzésen megvoltak a lehetőségeink, de ezeket nem tudtuk gólra váltani, míg az ellenfél egyszer betalált és ezzel megnyerte a meccset. Gratulálunk a Hatvan bajnoki címéhez!”

ÁDÁM ZOLTÁN, szakosztályvezető (Simon Antal távollétében): „Elsődleges célunkat elértük, megnyertük a bajnokságot. A csapatot kissé megzavarták a heti események, de reméljük, hogy minél hamarabb rendeződnek a dolgok. Minden erőnkkel az osztályozóra készülünk, hogy a kitűzött célt elérjük!”

ÖRÖMSZAVAK A BAJNOKI CÍMET HOZÓ MÉRKŐZÉS UTÁN

OFELLA ZOLTÁN, klubunk elnöke: „Az első lépést megtettük ahhoz, hogy NB III-as csapat legyünk. Ma mindenki hozzáállása maximálisan jó volt, de a nagy feladat még hátravan – szeretném, ha június elején még boldogabbak lennénk! Úgy gondolom, hogy méltóak vagyunk az NB III-as tagságra, mert sokkal jobbnak bizonyultunk a megyei I. osztálynál.”

SIMON MÁTYÁS, az FC Hatvan támadója: „Bármilyen kupáról, bajnokságról, vagy csak egymás közötti játékról van szó, hatalmas dolog bajnoki címet nyerni! Majd’ három évtizede volt utoljára bajnokcsapat Hatvanban, így rendkívüli öröm számomra az, hogy most elértük. Különösen boldoggá tesz, hogy az én gólommal sikerült biztosítani a bajnoki címet. Két éves munkánk van ebben az elsőségben, és most már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy visszakerüljünk oda, ahová jogosan tartozunk. Az másodlagos, hogy én lőjem a gólokat, a legfontosabb a csapat sikere!”

HORVÁTH RICHÁRD, Hatvan város polgármestere: „Végigizgultuk a mérkőzést, amelyen sok érdekes bírói döntést láthattunk. Nagyon örülök annak, hogy bajnokcsapatot ünnepelhet az FC Hatvan, úgy láttam, hogy rendkívül jól összerakott, jól működő együttes ez. Azok a pénzek, amelyeket az önkormányzat a létesítmény-fejlesztésbe beletett, azok jó helyen vannak, mert a város vagyonát gyarapítják.”