Bajnokavatásra készülve – szomszédvári rangadót játszunk Lőrinciben szombaton

Az FC Hatvan a Heves megyei I. osztályú bajnokság 24. fordulójában április 20-án, szombaton 16 órakor úgy lép pályára szomszédvári rangadón a Lőrinci VSC vendégeként, hogy ha győz, minden további eredménytől függetlenül bajnoki címet ünnepelhet!

A mieink ugyanis 65 ponttal, 19 pont előnnyel állnak a tabella élén, és ha győzünk a 46 ponttal 2. helyezett Lőrinci otthonában, akkor hat fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan előnyre teszünk szert az üldözők előtt. Sőt, ha a szintén 46 pontos Energia SC Gyöngyös nem nyer a Gyöngyöshalász otthonában, akkor a mieink egy lőrinci döntetlen esetén is befutnak!

Nem lesz persze könnyű dolgunk a szomszédvári rangadón, az biztos, viszont az idegenbeli mérlegünk remek, 11 bajnokiból 9-et megnyertünk, míg kétszer döntetlent értünk el. A Lőrinci hazai pályán jól szerepel, 9 győzelem mellett egyszer döntetlent játszott és kétszer kikapott.

Csapatunk a múlt héten, hazai pályán a Gyöngyöshalász SE ellen 6–0-ra győzött, míg a szombati ellenfél, a Lőrinci 1–1-s remit ért el a Besenyőtelek otthonában.

Ősszel a 9. fordulóban, hazai környezetben 7–0-ra győztünk le a Lőrincit, góljainkat Simon Mátyás (3), Czibolya Gábor (3) és Bogdán Maxim szerezték.

Együttesünk csapatkapitánya, Szabó Roland öt évvel ezelőtt a Soroksár színeiben ünnepelhetett már bajnoki címet és nagyon várja már, hogy ezt újra átélhesse. Szabó Roland a szombati rangadó előtt a Heves megyei Hírlapnak nyilatkozott.

„Természetesen nagy önbizalommal várjuk a hétvégét, és mivel szomszédvári rangadóról lévén szó, ez egy teljesen más mérkőzés lesz – felelte a heol.hu-nak 28 éves csapatkapitányunk. – Sok újat már nem tudnak egymásnak mutatni a csapatok – ismerjük az ellenfél játékosait, nagyon jó gárdát alkotnak, ráadásul hazai pályán mindenképp bizonyítani szeretnének a közönségüknek. A legfontosabb, hogy ezen a meccsen is a saját játékunkat játsszuk. Az első percről kezdve nyomás alatt kell tartani a hazai védelmet, ugyanakkor figyelni kell az ellenfél gyors támadóira, akik egy-egy kontratámadás esetén veszélyt okozhatnak. Ami még fontos lesz, az a kapu előtti összpontosítás, ugyanis ezen a mérkőzésen nem valószínű, hogy annyi helyzetünk lesz, mint korábban. Már az első adandó lehetőséget könyörtelenül ki kell használni. Nincs rajtunk plusz teher a hétvégén, ezért felszabadult, de koncentrált játékot várok a csapattól. Sok néző várható a mérkőzésre, ami plusz motivációt jelent. Nagyon régen volt Hatvannak bajnokcsapata, ezért reméljük, hogy sokan kilátogatnak majd, és a mérkőzés után együtt ünnepelhetjük a bajnoki címet, ami nemcsak a csapaté, hanem a városé és a szurkolóké is egyben! A bajnoki cím megszerzése csak egy állomás a végső cél eléréséhez és bízunk benne, hogy ez már Lőrinciben megadatik számunkra – ha ez történik, akkor lesz ünneplés, de hétfőtől már a következő cél eléréséért dolgozunk.”

A szombati, Lőrinci VSC–FC Hatvan mérkőzést Viktor Ferenc Péter vezeti majd, míg segítői Szarvas László és Klenovics Patrik lesznek.

Legyünk minél többen a selypi Lőrinci Sporttelepen és szurkoljuk ki a bajnoki címet!!!