Hoztuk a kötelezőt, de kellett a büntető hárítása is

FC HATVAN – EGERSZALÓK SE
2–0 (0–0)

Hatvan, 150 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Csathó, Klenovics P.)

HATVAN: Bajkán B. – Purzsa M., Bárkányi A., Labát K., Karácsony D. – Fék Zs., Ács Á. – Kovács G., Szabó R., Czibolya G. – Simon M. Vezetőedző. Simon Antal

EGERSZALÓK: Farkas K. – Nagy G. (Szeles, 64.), Baji P., Molnár A., Lezsák – Baji Á., Ficzere (Simon R., 85.) – Mága, Érsek M., Szilágyi B. – Neumann (Penti, 85.). Edző: Horváth Tamás

GÓLSZERZŐ: Karácsony D. (59.), Kovács G. (80.)

JÓK: Bajkán B., Bárkányi A., Kovács G., Szabó R., ill. Farkas K., Neumann, Ficzere, Mága, Érsek

Orkánerejű szélben kezdődött a találkozó, amelynek első helyzetére egészen a 18. percig kellett várni: Farkas Krisztián, a vendégek kapusa kiejtette a labdát, amelyet Kovács Gergő megszerzett, de túl sokat várt a lövéssel és végül a betömörülő védők között a kapusba lőtt. Hét perccel később előbb Simon Mátyás emelését védte Farkas, majd Czibolya Gábor közeli lövését is hárította. A 35. percben kissé érthetetlen módon büntetőt ítélt a játékvezető – Szigetvári Márk úgy látta, hogy egy egerszalóki kapuralövés közben Labát Krisztofer kezezett. Molnár Axel bal sarokra tartó tizenegyesét Bajkán Balázs lábbal mentette, sőt, a kipattanót is bravúrral hárította! (Az Egerszalók ezzel a bajnokságban már a harmadik tizenegyesét hagyta ki ellenünk, hiszen az őszi, 3–0-s hatvani sikerrel végződő meccsen Aszódi Miklós védett ki két büntetőt.)

A szünet után sikerült megszereznünk a vezetést, az 59. percben egy kiugratás után Karácsony Dávid tört be a tizenhatoson belülre, majd a kijövő kapus mellett a hosszúba pörgetett úgy, hogy a kapus még beleért a labdába (1–0)! A 74. perc aztán meleg pillanatokat hozott számunkra, mivel egy bal oldali akció után Érsek Martin balról beadott, az érkező Baji Ádámot védelmünk őrizetlenül hagyta, de a játékos az ötösről fölé bombázott. A 80. percben aztán biztossá tettük a sikert, egy remek kiugratás után Czibolya került helyzetbe, lövését Farkas még bravúrral védte, aztán Simon ismétlését is hárította, de Kovács Gergő bal alsóban landoló lövésével szemben már tehetetlen volt (2–0). Kovács a hajrában akár még egy gólt szerezhetett volna, hiszen a 86. percben egy kiugratást kapott a jobb szélen, lefutotta védőjét, de 10 méterről a bal kapufát találta el.

Ha nem is látványos játékkal, de hoztuk a kötelezőt az Egerszalók ellen, megvan tehát az újabb hazai siker. Érdekesség, hogy az Egerszalók kispadján klubunk elnökének, Ofella Zoltánnak a fia, Ofella Zsombor is helyet kapott, de a védő végül nem lépett pályára.

SIMON ANTAL: „A legfontosabb célt, vagyis hogy hazai pályán begyűjtsük a három pontot, elértük. Sok a sérültünk és a műfűről a fűre való átállás miatt a játékunk még akadozik. Bízom benne, hogy a mérkőzések előrehaladtával ez is javul majd.”

HORVÁTH TAMÁS: „Mindent elmond a meccsről, hogy 0–0-nál tizenegyest és egy nagy helyzetet elhibáztunk, majd 1–0-s hatvani vezetésnél is elrontottunk egy ziccert. Nem biztos, hogy minden csapat három kihagyhatatlan helyzetet dolgoz ki a Hatvan ellen. Mindezek mellett gratulálok a hazaiaknak!”