Fölényes siker a tavaszi szezonnyitón

Heves megyei I. osztályú bajnokság, 16., forduló:

FC HATVAN–MAKLÁR
6–0 (3–0)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, műfüves pálya, 100 néző.
Vezette: Várallyay Miklós (Sohajda, Májer).

HATVAN: Bajkán B. – Purzsa M. (Ziegler G., 80.), Katona R., Bárkányi A., Karácsony D. – Ács Á., Mundi Z. (Labát K., 80.) – Szabó R. (Kovács G., 64.), Torda P. (Alapi G., 64.), Czibolya G. (Bogdán M., 75.) – Simon M. Vezetőedző: Simon Antal

MAKLÁR: Tiszolczki – Utasi (Szabó V. 85.), Trembeczki, Kaknics, Farkas Cs. (Szabó Richárd, 66.) – Molnár T., Besenyei R., Hajdu Zs., Bódi R. (Parádi 86.) – Pusztai, Vojtekovszki. Vezetőedző: Sipos Lajos

GÓLSZERZŐ: Mundi Z. (14.), Simon M. (26. – 11-esből, 75.), Torda P. (39.), Czibolya G. (52.), Bogdán M. (79.).
JÓK: Mundi Z., Torda P., Simon M., Czibolya G., ill. Molnár T.

A műfüves pályánkon fogadtuk első tavaszi mérkőzésünkön a Maklár együttesét. Téli új igazolásaink közül Bajkán Balázs kezdőként, míg Ziegler Gergő, Kovács Gergő és Alapi Gábor csereként kapott lehetőséget.

Határozottan kezdtük a meccset és első igazi helyzetünkből gólt szereztünk, Purzsa Máté jobboldali beadását középről Mundi Zoltán lőtte a lábak között a hosszú alsó sarokba (1–0)! Bő tíz perc elteltével Torda Patrik lábát húzták el a tizenhatoson belül, a büntetőt Simon Mátyás félmagasan a bal sarokba lőtte (2–0). A 39. percben Karácsony Dávid ívelt kapura, lövése a lécről lepattant, a kipattanót Torda lőtte a bal alsó sarokba (3–0). A vendégek is eljutottak helyzetig a félidő végén, Vojtekovszki Márton tört kapura, de éles szögből leadott lövését Bajkán Balázs lábbal védte.

Szünet után hamarosan jött a negyedik hatvani gól is, Czibolya Gábor tört be a 16-oson belülre, majd tíz méterről a bal sarokba lőtt (4–0). A 75. percben Purzsa húzta meg a jobbszélt, beadására a rövidnél érkezett Simon, aki közelről a hálóba passzolt (5–0). Négy perc elteltével a csereként beállt Bogdán Maxim is betalált, egy szép csel után lőtt nyolc méterről a jobb alsó sarokba (6–0). A hajrában aztán egy támadás során még dupla kapufát lőttünk – Simon és Ziegler Gergő lőtt a lécre – de az eredmény már nem változott.

Magabiztos és fölényes győzelemmel kezdtük tehát a tavaszi szezont, előnyünk pedig már 11 pont a második helyezett Energia SC Gyöngyös előtt.

SIMON ANTAL: „Fontos volt, hogy az első tavaszi hazai mérkőzésen a csapat úgy álljon a játékhoz, ahogy azt vártuk. Sportszerű ellenféllel szemben, jó futballal, magabiztos sikert arattunk, és góljaink mellett több helyzetet is kidolgoztunk. Bízom benne, hogy megadtuk az alaphangot a tavaszi szerepléshez.”

SIPOS LAJOS: „Nem éppen pozitív előjelekkel készültünk, mivel négy hiányzónk volt, ehhez képest az első félidő szorosabb is lehetett volna, hiszen lehetőségeink voltak a gólszerzéshez. A második játékrészben elfáradtunk és felőrölt minket a leendő bajnokcsapat. Gratulálok a Hatvannak a győzelemhez!”