Kapustábor

Idén júliusban harmadik alkalommal került megrendezésre a Hatvani Kapustábor, ami ifj. Gömöri Ottó (aki az FC Hatvan felnőtt és utánpótláskorú kapusainak edzője, valamint a Hatvani 5. Számú Általános Iskola Testnevelő tanára) szervezőmunkájának köszönhető.

A tábor egy intenzív “kurzus” ahol 5 nap alatt 8 edzésen vehettek részt a jelentkezők, valamint strandnap, kirándulás és kapusháború is szerepelt a programban.

A tábor főszervezőjének motivációja, a helyi és környékbeli kapuspalánták vagy akár felnőtt korú kapusok magas színvonalú képzése/fejlesztése, és megfelelő ismeretanyaghoz juttatása szakképzett, illetve játékosmúltjuk alatt sok tapasztalatot szerzett edzők bevonásával. Gömöri Ottó személyes kapcsolatrendszerének köszönhetően az elmúlt 3 nyáron neves kapusedzők érkeztek Hatvanba, hogy tudásukat és tapasztalataikat átadva hozzájáruljanak a résztvevő kapusok fejlődéséhez, és jelenlétükkel emeljék a színvonalat.

Névszerint említve: Illyés Dániel, Kövesfalvi István (mindkettő UP. válogatott szövetségi kapusedző MLSZ), Éles Viktor (Gyöngyösi AK kapusedző), Bollók Gábor (Mezőkovesd-Zsóry FC UP. kapusedző), Gyulay Gergely (RAFC Budapest UP. kapusedző) Daróczi Dávid (Gyöngyösi AK), Őri Dávid (Heréd LC).

Már az első 2016-os tábor felülmúlta a szervezők várakozásait, ugyanis sikerült a hatvaninál, jóval távolabbi régiók kapusait is megmozgatni, (Eger, Gyöngyös, Pásztó, Nagybátony, Budapest, Gyöngyöstarján) ezzel érdekessé tenni, valamint regionális szintre emelni a tábort, és azóta folyamatos előrelépés tapsztalható az erdeklődők terén!

Ifj. Gömöri Ottó feltett szándéka, hogy a játékospályafutása alatt szerzett tapasztalatokat átadja, valamint folyamatos önképzéssel, a legmodernebb nemzetközi trendeket követve segíteni tudja nem csak a hatvani, hanem a régió kapustársadalmának fejlődését, akár az általa szervezett kapustáborok, akár a mindennapi munkája keretein belül.

Hajrá kapusok, Hajrá Hatvan!

Fotó: Nagy-Dobos Eszter