Nagyon szép emlék a triplázó Simon Mátyásnak a Füzesabony elleni meccs

A Füzesabony SC elleni, 7–2-es győzelemmel végződő mérkőzés legjobbja egyértelműen a 17 perc alatt mesterhármast szerző Simon Mátyás volt. Támadónkat többek között arról kérdeztük, hogy volt-e már pályafutása során ilyen nagyszerű mérkőzése, minek köszönhető, hogy a csapat ennyire eredményes tudott lenni, illetve arról is, hogy mit vár az őszi idény hátralévő részétől.

– Tizenhét perc alatt mesterhármast szereztél a hétvégén, volt már ilyen nagyszerű meccsed korábban pályafutásod során?

– Úgy gondolom egy csatárnak mindig üdvözítő, ha betalál az ellenfél kapujába, az pedig, ha mesterhármast ér el, még nagyobb öröm tud lenni. Ezt én sem élem meg másként, de a legfontosabb, hogy ismét győzni tudott a csapat. Talán ennél egy szebb emlékem van, amikor mesterhármast értem el. Ez az olaszországi légiós éveim alatt történt, amikor 5–1-re sikerült legyőznünk az Atalanta korosztályos csapatát, ebből az öt gólból három találattal sikerült kivennem a részem, mely hatalmas öröm volt számomra. Ugyanakkor mindegyik mesterhármas külön helyet foglal el a szívemben.

– Fel tudnád idézni a Füzesabony elleni góljaidat?

– Az első találatnál Czibolya húzott el a szélen és „bolondított” meg két védőt, majd tökéletesen centerezett, nekem pedig már csak az üres kapura kellett bepasszolnom a labdát. A második találatomnál egy kis szögletet végeztünk el, melynél kapitányunk, Szabó Roland ívelt a tizenhatos sarkáról középre, én pedig fejjel a hosszú sarokba „stukkoltam” a labdát. A harmadik találatnál Ács Ádám adott „ziccerlabdát” a tizenhatoson belül, amelyet kicsit magam alá sikerült átvennem, erre a kapus kilépett, de egy bokacsellel eltoltam mellette, majd a rövid felsőbe továbbítottam a labdát. Külön öröm számomra mindig, ha Czibolya Gabival vagy Ács Ádival sikerül összehoznunk egy-egy gólt, hiszen gyerekkorunk nagy részét együtt töltöttük, együtt nőttünk fel, így sokkal jobban érezzük egymás mozgását! Ebből kifolyólag örömömre szolgált, hogy a három gólból kettőnél ők voltak a közreműködők!

– Hogy érzed, minek köszönhető, hogy a csapat ennyire eredményes tudott a Füzesabony ellen lenni?

– Azt gondolom annak, hogy jó napot fogtunk ki, a kezdeti rövidzárlatot leszámítva fejben mindenki megfelelően koncentrált a meccsre. Sok helyzetet alakítottunk ki, sok esetben tetszetős játékkal tudtunk előrukkolni és egy-egy szép gólt is sikerült szereznünk – főként Bárkányi, illetve Ács gólját raknám ebbe a halmazba. Minden csapattársamnak gratulálok, mert úgy vélem, mindenki jó teljesítményt nyújtott!

– Mit vársz magadtól és a csapattól az őszi szezon hátralévő részében?

– Csapatszinten mindenképp szeretnénk az összes mérkőzésen dominálni és természetesen győztesen elhagyni a pályát. Úgy vélem, erre a csapat képes lehet, és azért készülünk, hogy ezt végre is tudjuk hajtani. Személy szerint magamtól pedig azt várom, hogy minél több meccsen sikerüljön góllal, gólpasszal és jó játékkal hozzájárulnom a csapat sikereihez.

Fotó: Nagy-Dobos Eszter