Két játékosunk az U17-es kiválasztón

Tóth Mercédesz és Csákány Fanni az MLSZ által szervezett U17-es kiválasztón vesz részt április 30. és május 3. között Telkiben.

Az edzőtábor a május 14-19 rendezendő női UEFA Development Torna illetve az őszi női U17-es EB selejtezőre készülő válogatott keretébe számításba vehető játékosok feltérképezése jegyében zajlik.

Erdei Géza az alábbiként jellemezt Mercit:
“Tóth Mercédesz posztja jobb oldali támadó középpályás. Gyors,erőszakos játékos, aki visszatámad labdavesztés után. Egy év alatt rengeteget fejlődött a labdával történő mozgás koordinációja, finomodtak a labda érintései. Győzni akar, de néha hajlamos túlpörögni és ilyenkor nehezen bír uralkodni az indulatain. Ha ezt az energiát a higgadt játékra tudná fordítani még értékesebb játékos lehetne. A kapussal szembeni egy az egyeket általában jól oldja meg. Mivel az átlagnál gyorsabb és érzi a beindulások ütemét így mélységből indulva is gyakran kerül helyzetbe.”

Fanni bemutatkozása”
“2014.évben kezdtem futballozni az általános iskolai focicsapatban. Először a Bodon Péter Fc-ben játszottam. A Heves Megyei Leány Futsal tornán fedezett fel engem a jelenlegi edzőm Erdei Géza, mert kimagasló teljesítményt nyújtottam már akkor is a tornán. 2017.év februárjában vettük fel a kapcsolatot. Azóta az FC Hatvan leány csapatának igazolt játékosa vagyok. A nyári foci táborokban Pádár Béla, az akkori testnevelés tanárom fedezett fel kapusként. Fiúkkal voltunk egy csapatban, kevés volt a lány és ő próbált ki kapus poszton, hogy a fiúk ne rúgjanak le a pályán. Ott találtam meg a helyem. Mindig biztatott, hogy jól csinálom. Példaképem Gianluigi Buffon. Természetes ő is kapus, mint én. Követendő példa, ahogy meccs közben irányítja a csapatot és mindig a maximumot nyújtja a játékok alatt. A mérkőzés teljes idején tud koncentrálni, keveset hibázik. De a kora ellenére is megcsúfolja a nála fiatalabb kapus poszton játszó focistákat. Sportszerűsége tiszteletre méltó és követendő. Az a célom, hogy olyan kapus legyek, mint ő, akire felnéznek.”