Czibolya döntött a rangadón

A 21. forduló slágermérkőzésén minimális különbséggel győzött, így némileg kozmetikázni tudott a tabella összképét tekintetve az FC Hatvan.

Már a 13. percben veszélyeztettünk a rangadón, Kész Tibor húzott el a bal oldalon, két csellel belépett a 16-oson belülre, de középreadását Horváth mentette! Bő 10 perc múlva már ő sem segíthetett, Kész jobboldali beadására a rövid saroknál érkezett Czibolya Gábor és az ötösről a hálóba fejelt (0–1)! Gólunk után azonnal veszélyeztetett a Tárkány, Csóka 11 méteres lövése centikkel ment mellé. A 32. percben Czibolya ugratta ki remekül Simont, aki a kapusra vitte a labdát, de a visszafutó védő becsúszva menteni tudott! A félidő végén még Montvai ügyeskedett, de mivel egy szöglet után kézzel továbbította a labdát a hálóba, gól helyett sárga lap lett a „jutalma”.

A szünet után még kedvezőbb helyzetbe kerültünk, Romhányi buktatta a kiugró Készt, amiért piros lapot kapott, mi pedig szabadrúgást, de Karácsony 17 méteres lövését Szalay kiütötte a jobb sarokból. A 63. percben Szabó Roland lábában volt a második, remek kiugratás után ziccerbe került a balösszekötő helyén, de lövését Szalay hárította. A tárkányiak elkeseredetten rohamoztak 10 emberrel is az egyenlítésért, de a mieink jól állták a sarat, a 82. percben pedig Hirschler gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. A hajrá igencsak paprikás lett a pályán és azon kívül is, a 94. percben Horváth öklelte fel Ács Ádámot, amiért megkapta második sárgáját. Ezután a játékvezető le is fújta a meccset, így NB-s színvonalú és iramú, férfias, hajtós, kemény mérkőzésen értékes győzelmet arattunk Felsőtárkányban!

FELSŐTÁRKÁNY: Szalay – Romhányi, Kálmán R., Horváth Sz., Szandai (Hirschler, 70.) – Kollár B. (Kovács B., 56.), Domonyi, Barzsó A. – Kálmán J., Montvai, Csóka R. Szakmai vezető: Balázs Tihamér.

HATVAN: Tajti B. – Purzsa, Katona R., Bárkányi, Karácsony – Rjaskó – Szabó R., Ács, Kész (Yanninck, 75.) – Czibolya (Sárközi, 85.), Simon (Sipos, 94.). Edző: Nagy Tamás.
GÓL: Czibolya (24.).

Nagy Tamás: “Az osztály egyik legjobb csapatának otthonában nyertünk. Végig meg volt a lehetőségünk arra, akár hogy is alakul a találkozó, a fordulópontokból jól jöjjünk ki.”

Czibolya Gábor:Nem titkolt szándékunk volt, hogy 3 pontért megyünk Tárkányba amit sikerült is megszerezni. A mérkőzés elejétől kezdve esett az eső ami miatt a pálya talaja mély volt, nehéz volt kombinatív játékot kialakítani. Küzdelmes meccset játszottunk, sok ütközéssel és szabálytalansággal ,amiből nekünk sikerült jól kijönni. A csapat mindent beletett ebbe a mai meccsbe, minden játékos kitett magáért. Örülök, hogy sikerült egy jó beadás után megszereznem a vezető gólt, ami a szervezettségünknek köszönhetően győztes gól is lett. Gratulálok a csapatnak!”

Balázs Tihamér-Felsőtárkány SC szakosztályvezető: “Azzal a játékkal, amit ma nyújtottunk, ki lehet kapni, de ez sajnos nekünk még sem fér bele. Fájó, hogy hazai csapatként a játékvezető minden helyzetben bennünket sújtott, és a hajrában ráadásul elvett tőlünk egy szabályos gólt.”

A hétvége igazi győztese azonban így is az Eger SE, akik 9-0-ás sikerükkel megléptek a tárkányiaktól.