FC Hatvan–Eger a statisztikák nyelvén

Csapatunk nagy erőpróba előtt áll a hétvégén, hiszen a listavezető Eger SE együttesét fogadjuk szombaton 14:30-tól a Népkerti Sporttelepen. A rangadó előtt felvezetésként megnéztük a két együttes eddigi statisztikáit is.

Az FC Hatvan az eddig lejátszott 15 bajnokin 39 pontot szerzett, így a bajnokságban a 3. helyen áll. 13 győzelmünk mellett két vereségünk van, gólkülönbségünk 54–13 (mindebben már nincs benne a Boldog elleni győzelem, amelyet a szövetség a boldogiak visszalépése miatt törölt). Hazai pályán hét bajnokit játszottunk, ezekből hatot megnyertünk, így 18 pontot zsebeltünk be otthon, a gólkülönbségünk pedig itthon is imponáló, 32–3.

Ellenfelünk, az Eger SE 15 bajnokijából 14-et megnyert, összesen 43 ponttal áll és vezeti a bajnokságot. Gólkülönbségük 56–8. Házon kívül is erősek az egriek, az eddig lejátszott hét meccsből haton győztek és mindössze egy találkozót adtak döntetlenre, a Felsőtárkány otthonában ikszeltek.

Az aktuális formát tekintve mindkét együttes kitűnő szériában van, hiszen az FC Hatvan legutóbbi kilenc, míg az Eger legutóbbi öt bajnokiját megnyerte.

A mieinknél a legeredményesebb játékos a legjobb megye I-es labdarúgónak megválasztott, 17 gólos Czibolya Gábor, aki ezzel a harmadik helyen áll a csoport összesített góllövőlistáján. Az egrieknél a legjobb góllövő Fekete Viktor, aki 19 találatot szerzett.

Az őszi szezonban sajnos 3–0-s vereséget szenvedtünk Egerben, előtte nem sokkal pedig egy Magyar Kupa-meccsen is találkoztunk a riválissal, akik akkor öt góllal nyertek ellenünk, így most van miért visszavágni! Nagyon fontos lenne a győzelem, hiszen akkor egy pontosra csökkenthetnénk a különbséget az egriekkel szemben.

A mieink teljes létszámmal várhatják a rangadót; sem sérült, sem eltiltott nincs a keretben és örömteli, hogy a héten betegséggel küszködő Sipos Gábor is meggyógyult.

 

A találkozót Janitz Gergő vezeti majd, míg asszisztensei Kányási István és Deme Rajmund lesznek.