Magabiztos siker Hevesen

HEVES MEGYEI I. OSZTÁLY, 14. FORDULÓ

HEVESTHERM-HEVESI LSC–FC HATVAN 1–3 (1–1)

Heves, 150 néző. Vezette: dr. Lendvai Gábor (Kasza, Horváth M.).

HEVES: Horváth P. – Nagy L. (Csőke, 46.), Somodi, Szabó G., Kiskartali (Ádám, 81.), Besenyei F., Vernyik, Vágó, Gulyás L., Ludányi N., Volyák (Bezzeg, 69.). Játékos-edző: Besenyei Ferenc

HATVAN: Aszódi – Purzsa, Tóth M., Uj, Karácsony – Szabó R., Bárkányi (Szabó B., 81.), Ács (Sipos, 90.), Kész (Torda, 87.),– Czibolya (Sárközi J., 78.), Simon. Vezetőedző: Nagy Tamás

GÓL: Szabó G. (47.), ill. Simon (19.), Kész (51.), Czibolya (68.).

JÓK: Szabó G., Gulyás L., Horváth P., ill. az egész vendégcsapat.

Már a mérkőzés elején megszerezhettük volna a vezetést, de Kész Tibor szabadrúgását védte Horváth, majd egy perccel később Szabó Roland lövését is hárította. A 14. percben Simon Mátyás lőtt gyönyörű mozdulattal kapura, de a hazai kapus ismét a helyén volt, azonban öt perccel később már nem: Karácsony jobboldali szögletét Simon öt méterről a jobb sarokba csúsztatta (0–1). A 26. percben növelhettük volna előnyünket, Czibolya Gábor keresztlabdájával Ács Ádám lépett ki, de abszolút ziccerben a jobb sarok mellé lőtt! Még az első félidőben Czibolya is feliratkozhatott volna a gólszerzők listájára, de nagy helyzetben Horváthba lőtt, a ráadásban pedig jött a büntetés: Szabó Gergely 22 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (1–1).

A szünet után szerencsére sikerült gyorsan újabb gólt szerezni, Szabó baloldali szögletét Bárkányi Arnold csúsztatta vissza középre, így Késznek már csak a hálóba kellett fejelnie (1–2). Kész néhány perc leforgása ellen újabb gólokat szerezhetett volna, de ez végül Czibolyának sikerült, aki Kész beadását fejelte az ötös sarkáról a jobb sarokba (1–3). A hátralévő időben még Gulyás 14 méteres lövését jegyezhettük fel, a mieink előtt már nem adódott komolyabb lehetőség. Összességében ismét nagyobb különbséggel nyerhettünk volna, persze a lényeg az újabb három pont.

BESENYEI FERENC: – Azért bosszantó a vereség, mert az ellenfél nem kidolgozott helyzetekből volt eredményes, hanem két gólt is pontrúgásból kaptunk, ami eddig nem volt ránk jellemző. Ettől függetlenül összességében megérdemelt a vendéggyőzelem.

NAGY TAMÁS: – Gratulálok a csapatnak, nagyon fontos győzelmet arattunk. Az első félidőben magas színvonalon játszottunk, gyors passzokkal jutottunk el az ellenfél kapujáig, de ezekből nem értünk el annyi gólt, amennyit lehetett volna. A szünetben mindenki érezte saját felelősségét, ezért bíztam benne, hogy a második játékrészben még több energiát tudunk mozgósítani. Ez így is lett és a csapat érdeme a siker!