Kézfogással és béküléssel zárult a konfliktus

Az MLSZ Heves megyei igazgatója, Vojtekovszki Csaba péntek este meghallgatta a Pétervására SE és az FC Hatvan csapatának érintett edzőit és vezetőit az elmúlt hétvégi bajnoki mérkőzés alatt és után történtek miatt.

Mint ismeretes, csapatunk vezetőedzője, Nagy Tamás a honlapunkon is megjelent mérkőzés utáni nyilatkozatában a péterkei pálya állapotát kritizálta, amelyre válaszul a megyei portálon a pétervásárai polgármester, Eged István visszautasította a tréner szavait, illetve állítólagos viselkedését. A heves szópárbaj szerencsére végül pénteken kézfogással és béküléssel ért véget, amelyről a megyei szövetség igazgatója számolt be.

– Nagyon örülök annak, hogy a beszélgetés végén úgy tudtunk felállni az asztaltól, hogy mindent megvitattunk, és senkiben nem maradt tüske, példa értékű hozzáállást tanúsított mindenki – fogalmazott partneroldalunkon, a heol.hu-n Vojtekovszki Csaba.

Az MLSZ Heves megyei igazgatója aztán arra is kitért, hogy mi várható a folytatásban.

– A megyei I. osztályú bajnokság első három helyén álló csapata várhatóan a bajnokság végéig kiélezett küzdelmet vív a bajnoki címért, amihez a szövetség részéről azzal tudunk hozzájárulni, hogy a hasonló esetek elkerülése érdekében a hátralévő hazai és idegenbeli mérkőzéseikre szövetségi és játékvezetői ellenőr küldését biztosítjuk – tette hozzá Vojtekovszki. – Egyben felkérjük a megyei szakmai bizottságot, hogy készítse el azt az etikai kódexet, amely tartalmazza az edzőkre és a sportvezetőre vonatkozó elvárásokat. Valamint felhívjuk a sportszakemberek figyelmét arra, hogy addig is maradéktalanul tartsák be az elvárható etikai normákat, különös tekintettel a mérkőzésekre kijáró gyerekek és szüleik miatt. Továbbra is meggyőződésünk, hogy az amatőr labdarúgásban pozitív légkört kell teremtenünk ahhoz, hogy hosszú távon fenntarthatóvá váljon és a közösségi élet mellett a játék szeretete legyen a meghatározó.