Vereséggel zártuk az őszi szezont, Debrecenben nem ment idén ősszel

NB III, ÉSZAKKELETI CSOPORT, 17. FORDULÓ

DEAC–FC HATVAN
2–0 (0–0)

Debrecen, DEAC Sporttelep, 55 néző. Vezette: Takács Tamás (Flinta, Zahorecz).

DEAC: Ratku – Herczku, Tochukwu, Kónya, Sándor, Papp (Tóth S., 85.), Szabó L. (Al-Sheraji, 49.), Vincze Á., Soltész, Jankelic, Virág G. (Wente, 77.). Edző: Urbin Péter

HATVAN: Menczeles I. – Tarjáni, Szabó Sz. (Kanálos, 75.), Sárossy, Dinka – Panyi (Fellner, 65.), Karácsony – Vince A., Kitl, Benkó D. (Burzi A., 55.) – Czibolya. Vezetőedző: Zoran Szpisljak

GÓLSZERZŐ: Tochukwu (50.), Virág G. (58.)

JÓK: Tochukwu, Virág, Kónya, ill. Menczeles, Sárossy, Tarjáni, Vince A., Czibolya.

Az őszi szezon utolsó bajnokin mérkőzésén Debrecenbe, a DEAC otthonába látogatott csapatunk, méghozzá vasárnap 11 órai kezdettel.

Az első félidőben kifejezetten szervezetten és kulturáltan játszottunk, az egyetlen hiba az volt a játékunkban, hogy nem voltunk igazán veszélyesek a DEAC kapujára. A hazaiak ellenben kétszer is veszélyeztettek, a 25. percben Papp lövését védte Menczeles, majd a szünet előtt Szabó L. lövésénél is a helyén volt.

Sajnos a második játékrész rosszul kezdődött számunkra. Az 50. percben Virág passza után a nigériai támadó, Tochukwu fejjel indította magát úgy, hogy közben kissé lebirkozta Szabó Szilvesztert, majd kapura tört és 14 méterről a bal sarokba lőtt (1–0). Az 57. percben Jankelic bal oldali beadását Virág úgy vette át, hogy közben felpörgette a labdát, majd Szabó fején továbbcsúszott a játékszer, a hazai játékos pedig végül a bal sarokba pörgetett (2–0). Zoran Szpisljak vezetőedző cserékkel próbált frissíteni, de nagy ziccerig nem sikerült eljutnunk. A 81. percben Karácsony Dávid 19 méteres szabadrúgása okozott veszélyt, de lövése a sorfalról lepattant.

Az eredmény így már nem változott, vereséggel zártuk az őszi szezont. Debrecenben nem ment csapatunknak ezen az őszön – a DEAC-tól idegenben a vasárnapi vereségen kívül kikaptunk a Magyar Kupában is (4–0), míg a DVSC II-től is ugyanilyen arányban (4–0) szenvedtünk vereséget.

Az FC Hatvan 17 mérkőzésen, négy győzelemmel és hét döntetlennel (hat vereség mellett) szerzett 19 ponttal a 12. helyen zárt az őszt. Most a téli szünet következik, amely a korábbiaknál hosszabb lesz, a januári felkészülés után bajnoki mérkőzésre csak március 3-án kerül majd sor, akkor hazai pályán a Sényő együttesét fogadjuk majd a hatvani sporttelepen.

URBIN PÉTER: „Nehéz talajon, kiegyenlített első félidő után, tíz perc alatt sikerült eldönteni a meccset. Fontos volt, hogy kétgólos előnnyel mehettünk a hajrára, így megnyugtató volt számunkra a végjáték.”

ZORAN SZPISLJAK: „Érdekes meccs volt a mai. Csapatunk az első félidőben jól helytállt. Azt kaptuk az ellenféltől, amit vártunk, olvastuk az elképzeléseiket. A második játékrészt ismét jól kezdtük, de az első gól előtt a játékvezetői ítélet jelentősen befolyásolta a mérkőzést, s onnantól kezdve az eredmény után futottunk. Többet próbáltunk vállalkozni, de ez nagyobb rizikót hordott magában, mivel a DEAC-nak több kontralehetősége volt, és sajnos másodszor is betalált. Gratulálok az ellenfélnek, de a saját csapatomnak is, még úgy is, hogy ez eredmény nem úgy alakult, ahogy vártuk.”