Bár vezettünk, a visszajátszókkal megerősített újpestiek fordítottak, így pont nélkül maradtunk Újpesten

NB III, ÉSZAKKELETI CSOPORT, 14. FORDULÓ

Újpest FC II–FC Hatvan
3–1 (0–1)

Újpest Labdarúgó Sportcentrum, Tábor utca, 50 néző. Vezette: Holczbauer F. (Farkas G., Keszthelyi K.)

ÚJPEST: Molnár Zs. – Fehér Cs., Kuusk, Szűcs Á., Radosevics, Sasere (Kruppai, 84.), Mucsányi M. (Szabó N., 84.), Geiger (Dékei, 71.), Kovács D. (Horváth B., 84.), Varga Gy. (Árki, 79.), Jürgens. Edző: Mundi Viktor

HATVAN: Menczeles I. – Tarjáni (Laczik, 80.), Szabó Sz., Sárossy, Dinka – Karácsony – Benkó (Takács B., 66.), Czibolya, Kitl K., Fellner – Burzi A. (Fekete K., 66.). Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerző: Varga Gy. (53.), Sasere (72.), Jürgens (79.), ill. Kitl K. (28.)

Jók: Varga Gy., Sasere, Jürgens, Radosevics, Szűcs Á., Geiger, ill. Menczeles I., Tarjáni, Karácsony, Kitl K., Czibolya.

Öt, az első csapatból visszajátszó (Fehér Csanád, Marten Kuusk, Franklin Sasere, Oliver Jürgens, Varga György) futballistával állt fel az Újpest II csapatunk ellen a vasárnap délelőtti bajnoki mérkőzésen.
Az első percekben a lila-fehérek kezdeményeztek, de aztán felvettük a ritmust és a 28. percben a vezetést is megszereztük: Burzi Alex passza után Kitl Krisztián 17 méterről bombázott a hálóba (0–1)!

A szünet után azonban a lila-fehérek fölénybe kerültek, fokozták a nyomást, de az 50. percben Menczeles bravúrral védte Sasere lövését. Egy perccel később Benkó Dominik jobbról kettőt tolt befelé, majd a 16-os vonalától kapura lőtt, de a lapos lövést a hazai kapus védte. Az 53. percben gyors akció végén Radosevics passzolt balról az érkező Vargához, aki az ötösről a hosszú sarokba lőtt (1–1).

A „meleg” pillanatok nem hagytak alább, Menczeles mutatott be két újabb nagy védést, de a 72. percben már ő sem tudott segíteni – ekkor egy balról bepasszolt labdát Sasere lőtt öt méterről becsúszva a jobb alsó sarokba (2–1). A mieink próbáltak újítani, néhány lehetőségünk akadt is az újpesti kapu előtt, de a lövések vagy a blokkban akadtak el, vagy a kapu mellett mentek el. Az újpestiek aztán egy kontra végén Jürgens 16 méteres lövése révén a 79. percben eldöntötték a három pont sorsát (3–1).

Csapatunk az előző 11 bajnokijából mindössze egyet nyert meg, így a bajnokságban 16 ponttal visszacsúsztunk a 12. helyre. Az őszi hajrában ezért feltétlenül javulnunk kell az előrelépéshez. Folytatás vasárnap 13 órától a REAC ellen hazai pályán.

Mundi Viktor: „Ezen a meccsen sok visszajátszónk volt, emiatt így nem az volt a kérdés, hogy melyik a jobb csapat – minőségi különbség volt a javunkra. Viszont a szünetben fejmosást kellett tartanom, a második félidőben aztán sokkal direktebb játékot játszottunk, a gólok mellett helyzeteink voltak és akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Ettől függetlenül gratulálok a Hatvannak is, jó futballt játszott!”

Zoran Spisljak: „A felázott pálya állapota miatt kérdőjeles volt a meccs lejátszása, végül a játékvezető a kezdés előtt úgy döntött, hogy lehet futballozni. Az Újpest lehetőségét érvényesítve több visszajátszó futballistát is pályára küldött. Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidő második részében különösen jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk és távol tartottuk az ellenfelet a kapunktól. Tudtuk, hogy a szünet után a játék változni fog, az Újpest direkt futballal fog eljutni a kapunkig. Ez így is történt, egyből óriási nyomást helyeztek a védelmünkre és három helyzetüket kihasználták. Csapatunk a végeredmény ellenére jó játékot, jó karaktert és jó hozzáállást mutatott.”