Hétmeccses nyeretlenségi sorozatot törtünk meg a Tiszaújváros elleni sikerrel!

NB III, ÉSZAKKELETI CSOPORT, 10. FORDULÓ

FC Hatvan – Termálfürdő FC Tiszaújváros
3–1 (1–0)

Hatvan, Népkert Sporttelep, 150 néző. Vezette: Virág András (Czeglédi B., Bencze A.).

HATVAN: Menczeles I. – Tarjáni, Takács B., Szabó Sz., Sárossy (Fekete K., 73.) – Karácsony – Fellner (Benkó, 75.), Czibolya, Kitl K., Dinka – Burzi A. Vezetőedző: Zoran Spisljak

TISZAÚJVÁROS: Herceg – Papp, Oláh B., Bussy, Vitelki B. (Nagy D., 61.), Tóth B. (Kollár, 87.), Lőrincz (Tóth S., 51.), Erős (Vajda, 46.), Varjas, Ivánka, Valkay. Vezetőedző: Vitelki Zoltán

GÓLSZERZŐ: Burzi A. (45+14.), Benkó (89., 90+2.), ill. Oláh B. (90.)

JÓK: Tarjáni, Takács, Szabó Sz., Burzi, Benkó, ill. az egész csapat.

Nem igazán ment az utóbbi hetekben csapatunknak, hiszen hét bajnoki óta nem tudtunk győzni, így közel kerültünk a veszélyzónához a tabellán. A Tiszaújváros elleni bajnoki meccs viszont remek alkalmat teremtett arra, hogy a rossz szériát megszakítsuk, ennek megfelelően lendületesen kezdtük a mérkőzést. A 2. percben Dinka kevergetett a 16-oson belül, a mellette érkező Burzi Alexhez passzolt, aki éles szögből lőtt, de Herceg szögletre ütötte a labdát. A 21. percben Kitl Krisztián lőtt 17 méterről kapura, a vendégek kapusának ismét bravúr kellett bemutatnia ahhoz, hogy kitornázza a labdát.

A 29. percben egy hatvani beadás során a tiszaújvárosiak csapatkapitánya, Lőrincz Patrik ütközött saját kapusával, aminek következtében lent maradt a földön és három-négy percre el is veszítette az eszméletét. A játékos bal szemöldöke felszakadt, majd a kiérkező mentők látták el a sérülést és kórházba is szállították. A találkozó a mentőre való várakozás miatt több mint negyedóra szünet után folytatódott. A félidő legvégén aztán ismét Burzi pillanatai következtek, először 20 méterről, futtából, remek mozdulattal lőtt kapura, de a labda a felső lécen csattant, majd centerünk a szünet előtt közvetlenül Kitltől kapott egy remek kiugratást, eltolta a labdát védője mellett, majd a kijövő kapus mellett is, végül az üres kapuba lőtt (1–0)!

A szünet után rövid ideig a vendégek veszélyeztettek, előbb Bussy bombáját ütötte ki Menczeles, majd Erős lőtt kapásból mellé. Hiába próbált dominálni a Tiszaújváros, ezt követően aztán szebbnél szebb kontraakciókat vezettünk és az idő múlásával egyre közelebb álltunk a második gólhoz. A 76. percben a csereként beállt Benkó Dominik iramodott meg, lefutotta védőjét, de a lövés pillanatában a labda mellett a földbe is belerúgott, így a kapus könnyedén megfogta a labdát. A 89. percben aztán megérkezett a várva-várt második találatunk, Czibolya tette tovább remekül a labdát a balján érkező Benkó Dominiknak, aki kettőt tolt rajta, majd a bal alsó sarokba lőtt (2–0)! Egy perccel később a vendégek szépíteni tudtak Oláh Benjámin bombagóljával (2–1), de az utolsó szó a miénk volt, a 92. percben ismét Benkó Dominik hozta be jobbról befelé a labdát, majd 15 méterről remekül lőtt a jobb sarokba (3–1)!

Augusztus 2-a, egész pontosan 67 nap után győztünk ismét a bajnokságban, a nagyon fontos és teljesen megérdemelt sikernek köszönhetően feljöttünk a tabellán a 11. helyre. Folytatás vasárnap 15 órától a Karcag vendégeként, Tiszafüreden.

ZORAN SPISLJAK: „Sajnálom, hogy a mérkőzés egy sajnálatos esettel kezdődött az ellenfélnél. Az elejétől fogva kézben tartottuk a mérkőzést, s bár nehezen tudtuk megszerezni a vezetést, azonban ezután felszabadultak a gátak. Sok helyzetet tudtunk kialakítani és a végén két újabb gólt tudtunk szerezni. Gratulálok a csapatnak, sok energiát tettünk ebbe a meccsbe és megmutattuk, hogy sokkal több van bennünk, mint amit eddig nyújtottunk!”

VITELKI ZOLTÁN: „Gratulálok a hazai csapatnak!”