Megvan az első hazai győzelmünk!

NB III, KELETI CSOPORT, 10. FORDULÓ

FC Hatvan – Vasas FC II
3–2 (2–1)

FC Hatvan: Cellár J. – Tarnóczi R., Barthel G., Bárkányi A., Karácsony D. – Fellner K. (Tarjáni P., 82.), Panyi A., Szabó R., Sipos J. (Dinka K., 60.) – Sármány K. (Szanku K., 65.), Kitl K. (Labát K., 82.) Vezetőedző: Zoran Spisljak

Vasas FC II: Horváth K. – Puskás Zs., Farkas B., Herrich (Szendeff, 81.) – Hosszú, Kapornai, Riesz, Sztojka – Szalai J., Rab (Őri, a szünetben), Huszár (Pócs, 72.). Edző: Harmati Tamás

GÓLSZERZŐK: Szabó R. (1.), Sármány K. (23.), Szanku K. (68.), ill. Sztojka (6.), Farkas B. (54.).

JÓK: Barthel G., Karácsony D., Szabó R., Panyi A., Sármány K., Kitl K., Szanku K., ill. Puskás Zs., Sztojka, Kapornai.

A vasárnapi, DVSC II elleni 2–1-es idegenbeli siker után szerdán első hazai győzelmünkre készültünk a Vasas második csapata ellen.

Kiválóan kezdődött a mérkőzés, hiszen már az 1. percben megszereztük a vezetést: Panyi adott be jobbról, középen érkezett Szabó Roland, aki remekül fejelt a hálóba (1–0) – a labda „hulló falevélként” irányult a kapuba. Nem sokáig örülhettünk, a 6. percben Sztojka 23 méterről, szabadrúgásból „kipókhálózta” a bal felső sarkot (1–1). Újabb hét perc elteltével ismét nálunk volt az előny, Kitl indította a remek ütemben kiugró Sármány Kristófot, aki kicselezte a kapust, s az üres kapuba lőtt (2–1)! A félidő hátralévő részében Kitl lövései okoztak veszélyt, míg a túloldalon Szalai térdéről a jobb sarok mellé pattant a jobboldali szögletből beívelt labda.
A szünet után gyorsan növelhettünk volna előnyünket: Kapornai egy labdát a kapusához akart visszaívelni, de ez rosszul sikerült, Sármány lecsapott a labdára, lefutotta védőjét, azonban ziccerben a kapusba lőtt.
Az 54. percben ismét egyenlített a Vasas II, Sztojka cselezgetett a tizenhatosunkon belül, majd középre passzolt, ahol érkezett Farkas Bence, s 15 méterről laposan a bal alsóba lőtt (2–2). A második kapott gól sem szegte kedvünket, a 63. percben egy gyors kontra során Sármány indította Fellnert, aki azonban ziccerben hibázott, pontosabban Horváth kapus védte a lövését bravúrral.
A 68. percben gyönyörű játék során Tarnóczi passzolt a jobboldalon meginduló Kitlhöz, aki lerázta védőjét, laposan beadott, s a frissen beállt, a rövid saroknál remekül érkező Szanku a hosszúba lőtt (3–2)! A 72. percben Karácsony jobboldali szöglete a kapus segítségével a felső lécen landolt, majd újabb öt perc elteltével Barthel szólózott hatalmasat a saját térfeléről indulva, ezzel gólhelyzetbe is került, de végül éles szögből a jobb sarok mellé lőtt. A hajrában az angyalföldiek igyekeztek egyenlíteni, a 80. percben Kapornai megpattanó lövése a lécről pattant fölé, majd a 88. percben Sztojka szabadrúgását ütötte ki Cellár.
Ötgólos mérkőzésen, négy napon belül második sikerét aratta az FC Hatvan, amely rendkívül értékes, hiszen ezzel elkerültünk a kieső helyről. További fontos dolog, hogy végre sikerült megörvendeztetni szurkolóinkat, hiszen az első hazai győzelmünket arattuk! Folytatás vasárnap 15 órától a DVTK II vendégeként.

ZORAN SPISLJAK: „Régóta készültünk erre! Korábban nem tudtuk jól kihasználni a helyzeteinket, de vasárnap, Debrecenben és ma a csapat megmutatta a karakterét – éppen akkor, amikor nagy gödörben voltunk és ebből kellett kimászni.”

HARMATI TAMÁS: „Rosszul kezdtünk, aztán, bár sikerült egyenlíteni, újabb hibát vétettünk, s a szünet után ugyanez történt. Az a futball, amit elterveztünk, összességében nem jött össze; a minőség, a hit és a hatékonyság is hiányzott a játékunkból.”