Biztató döntetlennel tértünk vissza az NB III-ba

FC Hatvan – Aqua–General Hajdúszoboszló
1–1 (1–1)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, 400 néző.

Vezette: Nyekita Benjamin (Czeglédi, Végh).

FC Hatvan: Cellár – Tarnóczi, Barthel, Bárkányi, Karácsony – Szabó R. (Labát, 83.) – Mundi (Kitl, 71.), Panyi – Fellner (Czibolya, 83.), Szanku, Sármány (Széchenyi, 63.).

Aqua-General Hajdúszoboszló: Mészáros D. – Kónya, Lénárt (Lukács, 83.), Czene, Nagy R. K., Szathmári, Mészáros N. (Karacs, 63.), Constantinescu (Berdó, 63), Vincze, Barnucz, Karika (Fenyőfalvi, a szünetben).

Gólszerző: Fellner a 24. percben, ill. Lénárt a 3. percben

Kiállítva: Vincze (beleszállt Kitlbe) a 76. percben

Jók: az egész hazai csapat, ill. Kónya, Szathmári, Nagy R.

Az FC Hatvan bő egy év után léphetett ismét pályára az NB III-ban, amelyre szépszámú közönség, 400 néző volt kíváncsi! A nyáron újonnan érkező játékosok közül Jaroslav Cellár, Barthel Gábor, Panyi Attila, Szanku Kristóf és Sármány Kristóf is a kezdőcsapatban kapott helyet – közülük a 18 éves Panyi volt a kötelezően szerepeltetendő fiatal játékosunk.

Hatalmas szélben kezdődött a találkozó, amely végig kitartott, így az időjárási nehézségekkel is meg kellett küzdenie a csapatoknak.

Sajnos a találkozó nem indult jól számunkra, a 3. percben Lénárt – a szél segítségével – remek passzt kapott, kapura tört, majd 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0–1). A kapott gól nem tört meg minket, bő tíz perc elteltével csapatunk is eljutott az ellenfél kapujáig – Szanku lőtt a balösszekötő helyéről, éles szögből kapura, a rövid felsőbe tartó labdát Mészáros bravúrral ütötte ki. A 24. perc aztán meghozta az egyenlítést, egy labdaszerzés után Mundihoz került a labda, aki a 16-os vonala előtt remekül kipasszolt bal oldalra Karácsonyhoz, aki egyből középre adott és a hosszún érkező Fellner Krisztofer az ötös sarkáról, belsővel a jobb alsóba lőtt (1–1)! Az egyenlítés után ismét Szanku előtt adódott lehetőség, de támadónk fejese fölé ment, majd a 44. percben egy baloldali szögletre rosszul jött ki a szoboszlóiak kapusa, de a hosszún érkező Szanku sajnos fölé fejelt.

A második félidőt jobban kezdte a vendég együttes, a szél segítségével próbáltak „benyomni” minket a kapunk elé. Az 53. percben Lénárt a jobboldalon kapura fordult, de szerencsére a bal kapufa mellé lőtt. Bő tíz perc elteltével a csereként beállt Czibolya passza a nagy kedvvel játszó Szankut találta meg, támadónk 16 méteres lövését viszont a kapus kitornázta. A 72. percben aztán Panyi, távoli, 35 méteres bombája a lécen csattant! A 76. percben újabb esély nyílt előttünk, mivel Vincze Ákos csúnyán beleszállt oldalról Kitl Krisztiánba, amiért azonnal piros lapot kapott. A kiállítás után mindent megtettünk a győztes gólt megszerzéséért – a 80. percben Kitl lőtt a jobbösszekötő helyérő kapura, de a kapus oldalra ütötte a labdát. A hajrát aztán kivédekezte a Hajdúszoboszló, így 1–1-es döntetlennel ért véget a találkozó.

Harcosan, szervezetten és jól futballoztunk az egész mérkőzésen, amely mindenképpen biztató a jövőre nézve! A folytatás máris itt van, a bajnokság 2. fordulójában szerdán 17:30-kor megyei rangadón az Eger SE otthonában lépünk pályára.

Zoran Spisljak: „A csapat megmutatta, hogy ezen a szinten, egy NB III-as élcsapattal szemben is versenyben tud lenni. A kapott gól megfogott bennünket az elején, de aztán talpra álltunk, egyenlítettünk, sőt, közelebb is álltunk a második találathoz. Ilyen hozzáállással jönnek majd a győzelmek is!”

Szűcs János: „Tudtuk, hogy nem vár ránk könnyű mérkőzés, ez be is igazolódott. Hamar vezetést szereztünk, utána azonban túlzottan átadtuk a területet a hatvaniaknak, akik ki is egyenlítettek. A második játékrészre jól jött ki a csapat, úgy éreztük, hogy újra vezetést tudunk szerezni, de egy véleményes kiállítás miatt a hajrában védekezésre kényszerültünk. További sok sikert a Hatvannak!”