Igazi futballünnep volt Hatvanban fölényes Fradi-sikerrel

MOL Magyar Kupa, 3. forduló:

FC HATVAN–FTC 0–9 (0–2)
Hatvan, Népkerti Sporttelep, 2000 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi N., Vad A.).
HATVAN: Uj M. (Sáfrán, 79.) – Tarnóczi (Bartha B. 71.), Bárkányi, Szabó R., Karácsony – Török N. (Ács Á. 64.), Mundi Z. – Tajti B. (Dinka K., a szünetben), Czibolya (Füzik, 71.), Fellner – Kitl K. Vezetőedző: Nahóczky Attila
FTC: Bogdán Á. – Botka, Könczey, Dvali, Csontos D. (Zubkov, 68.) – Laidouni (Loncar, 68.), Leandro – Gavrics, R. Mmaee (Gera Za. 56.), Cabrajal – Uzuni. Vezetőedző: Peter Stöger
GÓLSZERZŐ: Uzuni (0–1) a 34., Uzuni (0–2) a 40., Uzuni (0–3) az 50., Uzuni (0–4) az 59., Gera Za. a 69. (0–5), Gavrics (0–6) a 74., Uzuni (0–7) a 76., Uzuni (0–8) a 82., Loncar (0–9) a 86. percben
JÓK: Mundi Z., ill. Uzuni, R. Mmaee, Leandro, Könczey, Gera Z.

Igazi futballünnep volt vasárnap Hatvanban, hiszen a rekordbajnok FTC története során harmadszor vendégszerepelt városunkban (először 1982-ben 5–0-s Fradi-győzelem, majd 1992-ben 6–2-es zöld-fehér siker született, mindkét alkalommal a kupában). Az ünnepélyes hangulatot telt ház, mintegy 2000 néző alapozta meg, a „szimpla” drukkerek mellett sok meghívott is tiszteletét tette a találkozón.

A hátsó füves pályánkon megrendezett mérkőzést remek harcmodorban kezdtük; a meccs elején a Fradi hiába irányított, egy Cabraja–helyzetet leszámítva nem igazán tudott kibontakozni. Sőt, a mieink többször lövésig is eljutottak, a 24. percben Mundi Zoltán lőtt 23 méterről mellé, három perccel később Karácsony Dávid tekerése szállt mellé, majd Fellner Krisztofer próbálkozása tévesztett célt. Hiába védett jól kapusunk, Uj Milán, a Ferencváros fölénye természetesen az idő múlásával egyre nagyobbá vált, és a zöld-fehérek a szünetig kétgólos előnyhöz jutottak.

A második félidőben is becsülettel küzdöttünk, de a Fradi kapujáig már csak elvétve jutottunk el, miközben a zöld-fehérek nem álltak le és a hajrára már csak az maradt a kérdés, hogy hány gól lesz a két együttes közötti differencia (azért a 78. percben Kitl Krisztián ballábas, 17 méteres próbálkozását Bogdánnak vetődve kellett védenie). Sajnos Uj Milán sérülés miatt nem tudta befejezni a mérkőzést, a 79. percben le kellett cserélni, helyette a szintén saját nevelésű, 17 éves Sáfrán Tamás állt be. Szurkolóinkat is dicséret illeti, hiszen hétgólos hátrányban is rákezdtek a “Hajrá, Hatvan!”-ra.

Végül a hat találatig jutó Mryto Uzuni vezérletével nagy különbségű, kilencgólos győzelmet aratott az FTC és jutott be a Mol Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé. Fiataljaink és rutinos játékosaink számára egyaránt remek erőfelmérőnek számít ez a mérkőzés, amelyből csak tanulni lehet! Azok a hatvaniak pedig, akik ott voltak ezen a napon a lelátón, sosem felejtik el a találkozót!

NAHÓCZKY ATTILA: „A realitás érvényesült, de a végeredményhez hozzájárult, hogy kezdő kapusunk a hajrá előtt megsérült, a végén pedig nagyon elkerülhető gólokat kaptunk. Célunk az NB III-ba jutás, a mai kupameccs pedig jól szolgálta a felkészülést a következő bajnokikra.”

PETER STÖGER: „Az első félidő játékával nem voltam teljesen elégedett, de a szünet után kifejezetten jó teljesítményt nyújtottunk és kiszolgáltuk a szurkolókat. Myrto Uzuninak az előző két-három hétben nem ment annyira a játék, de mai teljesítménye az önbizalmának is jót tett.”