Sánta Gyula

Sánta Gyula Hatvanban született, 1945-ben. Általános iskolai tanulmányait a 2. Számú Általános Iskolában végezte, majd Budapesten az Autóközlekedési Technikumban szerzett gépjárműüzemeltető- és karbantartó technikusi oklevelet. Az AKÖV-nél helyezkedett el, majd utódjánál, a Hatvani Volánnál folytatta szakmai tevékenységét üzemtechnikus, művezető, főművezető beosztásokban. Az itt töltött 24 év alatt folyamatosan képezte magát, tiszti oklevelet, majd felsőfokú szakképesítést szerzett.

A Volántól a Hatvani Városgazdálkodási Vállalathoz került, mint üzemfenntartási osztályvezető. A rendszerváltást követően a cég megszűnt, így a kollégáival egy gazdasági társaságot alapítottak, innen vonult nyugállományba 2005-ben.

A sport iránti szeretete töretlen volt, 1968-ban szerzett labdarúgó-játékvezetői vizsgát, kezdetben mint játékvezető, majd játékvezetői ellenőrként tevékenykedett.

A Hatvani Játékvezetői Bizottság titkára, majd elnöke volt, illetve a Városi Labdarúgó Szövetség titkáraként és elnökeként is segítette a város és környéke labdarúgását.

Az 1970-es években honosodott meg Hatvan és vonzáskörzetében a kispályás labdarúgás, amelynek a kezdetektől fogva aktív szervezője és vezetője volt.

Emellett a nagyvárosi tömegsportesemények, a triatlon, a duatlon, a futófesztivál, a karácsonyi teremlabdarúgó-kupa megrendezésében is mindig számíthattak segítő közreműködésére.

Nyugdíjba vonulását követően tagja lett a Naplemente Nyugdíjas Klubnak, ahol 2007-ben klubvezetőnek választották. 2008-ban a Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Klubszövetség Heves Megyei Szervezete Elnöki tisztét is betöltötte. Részt vett a hatvani kistérségi és a megyei Civil Kerekasztal munkájában. Sánta Gyula december 20-án hunyt el, életének 75. évében.