Új igazolás edzőfronton

Bombaigazolás Hatvanban! Méghozzá, nem is a játékoskeretben történt változás: a korábban az MTK Hungária női csaptának irányítójaként két bajnoki címet nyert Szabados György lett a másodosztály Keleti csoportjában szereplő felnőtt női csapatunk edzője.

A rutinos szakember a DVTK Női Akadémiájára szerződött, ott az U19-es lányokat dirigáló Roza László helyére lép.

Roza Lászlónak egyesületünk ezúton is szeretné megköszönni azt a munkát, amellyel múlhatatlan és megkérdőjelezhetetlen érdemeket szerzett női szakágunk felépítésében. Abban a folyamatban, amelynek gyümölcseként utánpótlásunk az ország legjobbjainak méltó ellenfele, felnőtt csapatunk pedig sokáig versenyben volt a másodosztály bronzérméjéért és emlékezetesen szerepelt a Női Magyar Kupában is.

A felnőtt csapatunkat átvevő Szabados György kicsit talán haza is tér Hatvanba, hiszen játékosként – igaz, három évtizeddel ezelőtt – tagja volt a klub „Aranycsapatának”, annak a gárdának, amely 1993-ban az Újpesti TE, 1994-ben pedig a Sopron ellen játszhatott osztályozót az NB I-be jutásért. (Utóbbi alakulatban csapattársa volt az a Bánföldi Zoltán is, aki a következő bajnoki évtől az FC Hatvan női szakágának vezetőjeként fogja majd össze az akadémiai bajnokságban szereplő női utánpótlás munkáját.)

Szabados György később sikeres munkát végzett az MLSZ korosztályos válogatottjainak szövetségi edzőjeként, majd a női labdarúgásba Dorogon kapcsolódott be, ahol előbb NB II-es aranyérmet, majd a 2014-2015-ös szezonban, a Jet-Sol Ligában bronzérmet szerzett csapatával. A tapasztalt edző legutóbb, az MTK Hungáriával nyert két bajnoki címe után, Szombathelyen, a Haladás-Viktória mestereként tevékenykedett.