“Nehéz egy olyan mérkőzés után mit mondani, amikor a játékosok mindent megtettek…”

NB III, KELETI CSOPORT, 26. FORDULÓ

FC HATVAN–BVSC-ZUGLÓ
0–1 (0–1)

Hatvan, Népkerti Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Újhelyi Tamás (dr. Ambrus, Zahorecz)

HATVAN: Cellár – Katona R. (Purzsa, 67.), Labát, Bárkányi, Markos, Juhász Gy. – Virág – Sárosi, Karácsony (Simon M., 79.), Mundi – Fellner (Sárközi Sz., 79.). Vezetőedző: Gabala Krisztián

BVSC: Horváth G. – Májer, Balogh M., Kovács G., Tóth K. (Simon K., 62.) – Pintér N., Ladányi, Fisli, Szilágyi M. – Hrepka (Schrammel, 6., Bartos, 62.), Murai S. M. (Földes, 85.). Vezetőedző: Céró Bálint

GÓLSZERZŐ: Murai S. M. (13.)

KIÁLLÍTVA: Juhász Gy. (51.)

JÓK: Cellár, Bárkányi, ill. az egész vendégcsapat.

A korábbi NB I-es támadó, Hrepka Ádám sérülésével indult a találkozó, a BVSC csatára egy összecsapás után a földön maradt és nem is tudta folytatni a játékot, helyette Schrammel Ádám érkezett a 6. percben. Amíg őt ápolták, addig az 5. percben mi gólt szereztünk – az ezúttal jobbhátvédként szerepet kapó Katona Roland jobboldali beadását Juhász György továbbította lábbal Mundi Zoltánhoz, középpályásunk pedig az ötösről a hálóba lőtt, a játékvezető szerint azonban lesről, így érvénytelenítette a gólt. Sajnos a 13. percben már nem látott lesállást Újhelyi Tamás, ekkor – egy szintén lesgyanús szituációban – a beívelt labdára Murai Márk robbant be a védők mögül és nyolc méterről Cellár kapujába lőtt (0–1).

A gól után igyekeztünk támadni és többször is el is jutottunk a zuglóiak kapujáig. A 17. percben előbb Mundi készítette le Sárosinak a labdát, akinek 21 méteres lövését Horváth fogta, majd bő tíz perccel később Labát 27 méteres szabadrúgása nem sokkal a jobb felső sarok mellett szállt el. A 36. percben aztán a BVSC alakított ki nagy lehetőséget, de Murai fejesét bravúrral blokkolta védelmünk.
A szünet után szinte azonnal egyenlíthettünk volna: egy balról beívelt labda pattogott a 16-oson belül, a vendégvédők egymásra vártak, Mundi pedig közbeugrott és lőtt, de lapos lövését hatalmas bravúrral „szedte ki” a jobb alsóból Horváth kapus. Az 51. percben nehéz helyzetbe kerültünk, mivel Juhász György lekönyökölte ellenfelét a zuglói 16-os bal oldalánál, amiért a játékvezető egyből kiállította. Nagy küzdelem jellemezte továbbra is a találkozót, és a piros laptól függetlenül nem adtuk fel, mentünk előre becsülettel – ennek egyik jele, hogy az 57. percben Karácsony 21 méteres szabadrúgása nem sokkal szállt fölé. A hajrában két alkalommal Jarosláv Cellár kapusunk tartotta meccsben a csapatot, hiszen először Pintér 22 méteres, bal felső sarokba tartó szabadrúgását ütötte ki óriási bravúrral, majd Murai fejesét védte lábbal. A két szituáció között – az emberhátrány ellenére – megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre, hiszen a 82. percben Sárosi baloldali beadására a frissen beállt Simon remekül érkezett középen, de fejese centikkel a jobb alsó mellett ment el.

Hiába küzdöttünk és mentünk előre becsülettel, sajnos nem tudtuk kiegyenlíteni Murai korai gólját, így pont nélkül maradtunk és a riválisok eredményei miatt visszacsúsztunk a bajnokság 17. helyére. Folytatás jövő vasárnap a Sényő otthonában.

GABALA KRISZTIÁN: „Nehéz egy olyan mérkőzés után mit mondani, amikor a játékosok mindent megtettek, és kilencven percen keresztül nagyszerűen futballoztak. Eltüntettük a két csapat közötti tudásbeli különbséget, de akadt olyan tényezője a meccsnek, amivel mi sem tudtunk mit kezdeni. Sok sikert kívánok ellenfelünknek, bízom benne, hogy töretlen lesz a fejlődésük a továbbiakban is.”

CÉRÓ BÁLINT: „Érzelmileg az egész csapat számára nehéz meccs volt a mai. A győzelmünkön kívül szervezett játékunknak és lelkes hozzáállásunknak örülhetünk. Reméljük, hogy Hrepka Ádám sérülése nem súlyos. Volt kollégáimnak, barátaimnak és az egész hatvani együttesnek sok sikert és kitartást kívánok céljaik eléréséhez!”