A Nagymágocsot fogadjuk a Női Magyar Kupában

Felnőtt női csapatunk vasárnap, 16 órakor, a Nagymágocsi NSE gárdáját fogadja a hatvani Népkert sporttelepen.

A Női Magyar Kupa 2. fordulójában rendezendő mérkőzés – amelyre a belépés ingyenes – tétje a legjobb tizenhat közé jutás, ahol már az ország legjobb csapatai közül kaphat ellenfelet a továbbjutó.

Roza László csapata az egy hete, Cigándon aratott győzelemmel jutott be a 2. fordulóba. Tekintettel arra, hogy a Janik Vivien (2), Ónodi Vanessza, Molnár Vivien és Katona Flóra góljaival kiharcolt 5-0-s siker idegenben született, új csapatunk számára egyben a hazai premiert is jelenti majd a kupameccs.

Az FC Hatvanhoz hasonlóan, ellenfelünk, a Nagymágocsi NSE is újoncként nevezett a női NB II 2020-2021-es szezonjára. Ennek ellenére, a Csongrád megyei csapat egyáltalán nem tekinthető újnak, Győző Tilláék évek óta együtt játszanak a megyei bajnokságban. A zöldek a Női Magyar Kupa első fordulójában a mezőny egyetlen nem NB-s csapatával, a jánoshalmai Arany Bácskával találkoztak, és magabiztos, 6-2-es győzelmet arattak. A Nagymágocsi Nagyközségi SE játékosai közül a „legnagyobb név”, a legveretesebb múlttal rendelkező játékos, a támadó Baksa Kata, aki a Szegedi AK színeiben vitézkedett az NB I-ben. Rajta kívül, talán a jelentős futsal múlttal rendelkező Bacsa Annát, Győző Tillát és a nyáron igazolt, fiatal Fazekas Anettet kell a vendégek közül kiemelni.