140 nap után játszik újra tétmeccset felnőtt NB III-as csapatunk

Kár lenne sokat lamentálni a mögöttünk hagyott időszakon, más sem történt a komoly pandémia alatt, mint találgatás, bizakodás, relevánsnak tűnő információk szerzése a mindennapi (sport)élet folytatását illetően.

Egyesületünk kvázi „halmozottan hátrányos helyzetben” kezdte meg nyári felkészülését, amikor megérkezett a szívderítő határozat: mégis az NB III-ban bizonyíthatnak fiaink a korábbi – számunkra kedvezőtlen – MLSZ döntést felülírva. Ennek megfelelően gőzerővel zajlottak a tárgyalások, egyeztetések az átalakított átigazolási időszakban, hogy a lehető legoptimálisabb keret kezdje meg a harcot a harmadosztályú tagságért valamint a gyakorló mérkőzések is lefixálásra kerültek.

Felkészülési mérkőzésink eredménysora:
– FC Hatvan – Jászberényi FC 1-3
– FC Hatvan – Egerszalók SE 4-1
– Tiszafüred – FC Hatvan 2-2
– Nagykáta SE – FC Hatvan 2-4
– Budapest Honvéd MFA U19 – FC Hatvan 4-1

Még a bajnoki rajt hetében is „száradt a tinta” a kontraktusokon, az alábbi változások zajlottak a keretben és stábban:
Érkezők (honnan):
– Virág Ákos Márk (Kazincbarcika)
– Halasi Ádám (GYAK)
– Bajkán Balázs Norbert (Vác FC)

Távozók (hová):
– Vitálij Zaiev (Tarpa SC)
– Inczédy Gergely Mátyás (Törteli KSK)
– Dolhai Gergő (Gödöllői SK)
– Ifj. Gömöri Ottó (Vasas)

A klub vezetése minden lehetséges feltételt megadott ahhoz, hogy reális cél lehessen a biztos bentmaradás eszméje – ehhez minimálisan a 14. helyezés elérése szükséges – természetesen ezt a zöld gyepen kell érvényre juttatni.
Bízunk abban, amiben minden sportszerető ember, hogy ezúttal minden lényegi kérdés valóban ott dől el, ahol azoknak kell.
A pontvadászatot Cegléden kezdjük meg, 2020. augusztus 2-án vasárnap 17:30 perces kezdettel. A legutóbbi 5 találkozónk a következőképpen alakult vendéglátóink ellenében:
– 2019.11.10. CVSE-FCH 3-1
– 2018.09.23. FCH – CVSE 0-1
– 2017.07.12. CVSE – FCH 3-0
– 2017.01.24. FCH – CVSE 1-2
– 2013.08.06. CVSE – FCH 4-0

Gulyás Gábor vezetőedzőt kérdeztük a felkészülésről és a hétvégi mérkőzésről: “Nem indult túl könnyen a felkészülés, mert nem tudtuk pontosan melyik osztályban fogjuk megkezdeni a következő szezont. Az első két hét majdnem végig ebben a mederben zajlott, a végére derült ki hogy az NB III-ban fogunk szerepelni. Az elejétől kezdve a magasabb osztályra készültünk. Amikor ez biztossá vált onnantól kezdve mindenki komolyabban vette és tudta mi a cél. Nagyon sok mindenben hátrányból indultunk, legnagyobb pozitívum hogy a keretet sikerült egyben tartani, és úgy érzem, hogy az új játékosokkal erősödni fogunk és remélhetőleg lesz két visszatérőnk is az ősszel, Sárközi Szabolcs és Ács Ádám.
A felkészülési mérkőzések nagyjából elérték a kitűzött célokat. Nem az eredmény volt az elsődleges szempont. A játékosoknak újra mozgásba kellett lendülniük, fokozatos terhelés mellett.
A hétvégi mérkőzésen szeretnénk minél jobb eredményt elérni, ezért meg is fogunk tenni mindent. Hogyha mindenki maximálisan odateszi majd magát és csapatként tudunk játszani, akkor remélhetőleg jó eredménnyel fogunk távozni Ceglédről.”

Minden kedves szurkolóra szükségünk lesz, reméljük idegenbe is elkísérik csapatunkat és helyszíni buzdításuk szinergiában csapatunk játékával három hatvani pontot generál!
Zúgjon az: 58…59…HATVAN!